HAYDAR AKAR:  “Al birini vur ötekine!”

HAYDAR AKAR: “Al birini vur ötekine!”

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kocaeli’de AKP’li Belediyelerdeki tabloların birbirine yakın olduğunu belirterek ‘ Al Birini Vur Ötekine’ dedi.

Akar Belediyelerdeki tablonun değişmediğini borç içinde yüzen Belediyelerin bir o kadar da Gayrimenkul geliri elde ettiğini söyledi.
CHP Milletvekili Haydar Akar Kocaeli Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde her yıl borç yükünün arttığına dikkat çekerek her yıl borç yaparken bir taraftan gayrimenkul satışı yapıp gelir elde etmişler. Şimdi bu yönetimlere tekrar sesleniyorum. Ne yaptınız bu paraları, ortada dişe dokunur bir yatırım bulunmazken nasıl bu beceriksizliği becerdiklerini açıklamaları gerekiyor, dedi.
5 YILDA 75 GAYRİMENKUL SATIŞI
Yerel seçimler sonrasında Belediyelerdeki tabloyu ortaya koyan Akar, önce borçları sorduk borçsuz Belediye yok. Tamam tabiki Belediyelerin bir miktar borcu olabilir dedik ancak belediyelerin eserleri de olur. Gebze Belediyesi 429 Milyon TL borcun var 76 Milyon Gayrimenkul satışın var,  ne yaptın bu paraları demeyecek miyiz.  Diğer yandan Körfez Belediyesi 5 yılda 215 Milyon TL gayrimenkul satışı gerçekleştirmiş ancak Belediyeyi 117 Milyon TL borç ile devretmiş. Şimdi ne yaptın bu paraları demeyecek miyiz? Şimdi bakıyoruz Başiskele Belediyesinde de tablo farklı değil, 45 Milyon TL gayrimenkul geliri elde ederken Belediyeyi 72 Milyon TL ile devretmiş. 
HİZMET DEĞİL BORÇ VE SATIŞ YARIŞI VAR
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar açıklamasına Belediyelere ilişkin genel bir kanaatin oluştuğunu belirterek, kentimizde AKP Belediyeleri arasında maalesef bir hizmet yarışı yok. Hangimiz daha çok satarız, hangimiz daha çok borç yaparız yarışı var. Yeni başkanlarında icraatlarını takip edeceğiz. Hizmet edene hakkını hem bizler hem vatandaş verecektir, dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.