Havacılık ve Uzay Zirvesi Ses Getirdi

Havacılık ve Uzay Zirvesi Ses Getirdi

GTÜ Havacılık ve Uzay Kulübü’nün (GTÜ HUK) bu yıl ilkini düzenlediği Havacılık ve Uzay Zirvesi yerli ve yabancı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Zirveye dünyanın en büyük İHA/SİHA üreticilerinden biri olan BAYKAR İnsansız Hava Aracı Sistemleri Şirketi Genel Müdürü Haluk Bayraktar, DeltaV Uzay Teknolojileri Şirketi Kurucu Başkanı Arif Karabeyoğlu, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve ISS Uçuş Kontrol Mühendisi Göktan Yılmaz katıldı.

UZAY TEKNOLOJİLERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kulübün akademik danışmanı Prof. Dr. İlyas Kandemir zirvede yaptığı konuşmada gençleri havacılık ve uzay alanında sonuna kadar desteklediklerini vurgulayarak gelişen uzay teknolojilerinin önemine dikkat çekti.

Zirvenin ilk oturumu Haluk Bayraktar ile başladı. Bir süredir üzerinde çalışıldığı bilinen TB3 SİHA’nın tasarımını ilk kez gösterdiğini söyleyerek katılımcılarla paylaştı. Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Haluk Bayraktar staj değerlendirmesinde genel not ortalamasına bakmadıklarını belirtti.

İkinci oturumda yer alan Arif Karabeyoğlu roketler hakkında yaptığı sunumdan sonra izleyicilerin sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE’NİN UZAY PROGRAMI KONUŞULDU

Üçüncü oturuma konuk olan Serdar Bey Türkiye’nin uzay programının amaçlarını ve çalışmalarını anlattı.

Zirvenin son oturumunda ise Göktan Yıldırım Uzay istasyonları ve ISS hakkında yaptığı sunumdan sonra izleyicilerin sorularını yanıtlayarak, tavsiyelerde bulundu.

Öğrenciler her biri alanında ses getirmiş konuklardan sorularına cevap alma fırsatı elde ettiler.

GTÜ HUK etkinliklerinin sosyal medya hesaplarından duyurulacağı bilgisi paylaşılırken Havacılık ve Uzay Zirvesi’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilmesi değerlendiriliyor.

02-033.jpg

03-019.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.