“Hatırlatma dozunu mutlaka yaptırın”

“Hatırlatma dozunu mutlaka yaptırın”

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, vaka sayılarının yeniden artışa geçmesi ile birlikte Covid-19 aşılarının hatırlatma dozunun mutlaka yaptırılmasını istedi.

Covid-19 vaka sayılarının artması ile birlikte hatırlatma dozu aşıları için İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan vatandaşlara yaptığı çağrıyı yineledi. Aşıların hastalığın hafif geçmesinde büyük etkisi olduğunu söyleyen Pehlevan, özellikle yaşlıların, risk grubu ve hamilelerin mutlaka hatırlatma dozlarını yaptırmalarını istedi. Mobil aşı ekiplerinin de artık aşı çalışmalarına başladığını söyleyen Pehlevan, tüm vatandaşları hatırlatma dozlarını yapmaya davet etti.

 

YOĞUN BAKIMLARA YANSIMA BAŞLADI

Aşılamada istenilen seviyede olunmadığını belirten Pehlevan, günlük aşı oranları ile ilgili ise bilgi vermedi. Maske zorunluluğu ve mesafe kuralı uygulaması olmamasına rağmen Covid-19’un daha hafif seyrettiğini ve hastanelere büyük bir yük getirmediğini söyleyen Pehlevan, şu bilgilere yer verdi: “Şu anda hastanelerimizde servislerde yatan hasta sayısında ciddi bir artış yok. Yoğun bakımlara ise yansımalar olmaya başladı ama yoğun bakımları kilitleyecek seviyede değil. Ancak bunlar bizim önlem almamamız için sebep olmamalı. Aksine olası bir patlamaya karşı önlemleri almalıyız.

 

RİSK GRUPLARI MUTLAKA AŞI OLMALI

Hasta olan vatandaşlarımızın test yaptırarak mutlaka izolasyonlarını yaptırmaları gerekiyor. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Yaşlılar, risk grubunda olan vatandaşlarımızın aşılarda hatırlatma dozlarını ihmal etmemeleri gerekiyor. Özellikle hamilelerin mutlaka ve mutlaka aşı olmaları gerekiyor. Çünkü hamilelikte Covid-19 çok ağır seyrediyor. Tüm hastanelerimizde aşıları randevu alınmadan da yapılabiliyor. Aynı zamanda mobil aşı ekipleri alanda, aile sağlığı merkezlerinde aşılar başladı. Tüm vatandaşların ihmal etmeden aşılarını yapmaya davet ediyorum” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.