“Hatalar zincirini kabul etmiyoruz!”

“Hatalar zincirini kabul etmiyoruz!”

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, “Geleceğimiz olan 27 pırıl pırıl öğrencimizin ulaşımındaki hatalar zincirini kabul etmiyoruz” dedi.

Kocaeli İl Spor Müdürlüğünün düzenlediği satranç turnuvası için Çayırova Güzeltepe İlkokulu öğrenci, veli ve yöneticilerini taşıyan araç seyir halindeyken alev aldı. 21 Mart günü İzmit'te gerçekleştirilen satranç turnuvasına 28 öğrenci, görevli 6 veli ile bir müdür yardımcısının ulaşımı için Çayırova Belediyesinden araç talebinde bulunuldu. Turnuvaya katılacak görevli 35 kişi, Çayırova Belediyesine ait ve emniyet kemersiz olan 27 kişilik 41 TP 347 plakalı araçla bazı veliler ayakta, bazı öğrenciler velilerin kucağında olacak şekilde TEM otoyolu üzerinden, velilerin tüm itirazlarına rağmen yola çıktı. TEM Otoyolu Kocaeli geçişi İzmit Yenidoğan Viyadüğünde gelindiğinde araç alev almaya başladı. 

“EN TEMEL HAKTIR”
Görevli öğretmen ve velilerin dikkatiyle öğrenciler tahliye edilirken, araç bir süre sonra kullanılamaz hale geldi. Yaşanan olayla ilgili olarak Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) ve Eğitim Sen Gebze Şubesi, Güzeltepe İlkokulu önünde önceki gün basın açıklaması gerçekleştirdi. Öğrenci ve velilerin de katıldığı basın açıklamasına CHP, İyi Parti, Emek Partisi, TİP, Sol Parti, MMO ve Gebze EYT derneği de destek verdi. Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, “Öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkı açısından eğitime sağlıklı ve güvenli erişim hakkı en temel haktır. Ancak eğitime yeterli bütçe ayrılmaması, servis araçları yönetmeliğine uyulmaması ve bu araçların gerekli denetimlerinin yapılmaması servis kazalarına, okul dışı etkinliklerde ulaşımda kazalara neden olmaktadır.

“YOLA DEVAM ETMİŞTİR”
Geçtiğimiz hafta Çayırova Güzeltepe İlkokulu'nun 28 öğrencisi, İl Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği satranç turnuvasına ulaştırılmak üzere, okul yönetimi Çayırova Belediyesi'nden araç talebinde bulunmuştur. Görevli 6 veli, bir müdür yardımcısı ve 28 öğrenci için 27 kişilik araç gönderilmiştir. Gelen aracın benzin kokması, emniyet kemerinin olmaması ve ayakta seyahatin güvenliklerini tehlikeye atacak olması nedeniyle veliler araca binmek istememiştir. İtirazlara rağmen araç, TEM Otoyolu güzergahını kullanmak üzere yola çıkmıştır.
Yolda velilerin benzin kokusuna tekrar itirazı üzerine araç benzinliğe çekilmiş, şoför tarafından sorun olmadığı söylenerek yola devam etmiştir. 

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”
Yaklaşık beş dakika sonra yanmaya başlayan araçtan kimse zarar görmeden tahliye tamamlanmıştır. Olay yerine gelen belediyenin Ulaştırma Müdürü, yakalarında görevli kokartı olan velilere ‘Sizin burada ne işiniz var?’ diyerek, yanındakilere ‘Bir daha bunlara araç vermeyin!’ talimatında bulunmuştur. Bu talimat, kamunun kaynaklarını kamuya kullanmama talimatıdır ve kabul edilebilir değildir. Hem okullara hem de okul dışı etkinliklere ulaşımın ücretsiz ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi sosyal devletin sorumluluğundadır. Ancak siyaseten yapılan tercihler sonucunda öğrencilerimizin kamusal eğitimi için ayrılmayan kaynaklar ya sermayenin servis şirketlerinin ihtiyaçları ya da vakıfların derneklerin gereksinimi için kullanılmaktadır.

“HATALAR ZİNCİRİNİ KABUL ETMİYORUZ”
Geleceğimiz olan 27 pırıl pırıl öğrencimizin ulaşımındaki hatalar zincirini kabul etmiyoruz. Bölgemizde önceki yıl gerçekleşen ve 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan servis kazasından hiç ders çıkarılmadığı açıktır. Eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrenci, öğretmen ve velilerin can güvenliği tehlikeye atılamaz. Sorumluluğu olanlar sorumluluklarının gereğini yerine getirmemiştir! Bu duyarlılık ile konunun soruşturulmasını istiyoruz. Eğitim-Sen ve Veli Der olarak hepimize geçmiş olsun diyoruz. Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz yalnız değildir! Konunun takipçisiyiz” dedi.
Haber: Tuğçe YAKICI

aciklama-2-004.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.