Hastanın sol kulağına “Koklear implant uygulaması yapıldı

Hastanın sol kulağına “Koklear implant uygulaması yapıldı

SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile hastanın sol kulağına “Koklear implant” (biyonik kulak) uygulaması yapıldı.

Ameliyat, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Yahya Güldiken Hocanın gözetiminde KBB Kliniği Program Yöneticisi Doç. Dr. Selahattin Genç, Eğitim Görevlisi Doç. Dr. H. Erdem Özel, Dr. Zülal Kara ve Sağlık Memuru Caner Aydın’ dan oluşan cerrahi ekiple gerçekleştirildi.
ÇOCUKLARA YÖNELİK

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Program yöneticisi Doç. Dr. Selahattin Genç, yenidoğan tüm bebeklerin doğumdan hemen sonra işitme taramalarının yapılıp, işitme kaybı olanlarının tespit edilmesi, ardından Klinik ABR testi ile ilk altı ayda işitme kaybı tanısının kesinleştirilip işitme cihazı kullanılması durumunda, implant uygulaması için aday hale getirilebileceğini ve bir yaşından sonra ise koklear implant ameliyatının uygun hastalara yapılabileceğini belirtti. Böylece önerilen rehabilitasyon programlarına da devam edildiği sürece çocukların işitme engelli olmayan yaşıtlarıyla aynı okullara gidebilecek seviyeye gelebileceğini vurguladı.
BAŞARILI EKİP
 İşitme kayıplı hastaların tespit edilmesi ve tedavilerinin planlanması Temmuz 2018’ de Yenidoğan İşitme Tarama Referans Merkezi olmaya hak kazanan Kulak Burun Boğaz Kliniğinde 3 KBB Eğitim Görevlisi, 4 KBB uzmanı, 3 KBB Asistan doktoru, 2 Odyolog ve 6 Odyometristen oluşan ekiple başarılı bir şekilde devam ettirilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.