‘Hastanenize sahip çıkalım’

‘Hastanenize sahip çıkalım’

 Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Tüzel kişiliğinin sonlandırılarak Seka devlet...

 

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Tüzel kişiliğinin sonlandırılarak Seka devlet Hastanesine Bağlı Bir birime dönüştürülmesi neticesinde ilgili hastanenin Bağımsız Tüzel kişiliği olan genel Hastaneye dönüştürülmesi için sendika olarak yapılan çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı.

 

2007 yılında hizmete giren ve bu gün tüzel kişiliğine son verilerek “Kapatılan” Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin durumuyla ilgili olarak Ömer Çeker, “Tüzel kişiliği olan, Yöneticisi, Başhekimi, Hastane müdürü, Mührü olan dal hastanenin Tüzel kişiliği sonlandırılarak “Kapatılarak” İzmit Seka Devlet Hastanesine Bağlı Bir birim haline getirilmiştir. Mührü alınan bir hastane, mührü olmayan bir muhtar gibidir. Mührü olmayan bir muhtarlık, ne kadar işlevini yerine getirir siz düşünün? Hastane’de mühür yoksa hizmette yoktur. Zaten hizmette yok. Verilmiyor. Kadın doğum ve çocuk hastalıkları hariç diğer branşlarda göstermelik olarak poliklinik yapılıyor, hasta yatırılmıyor, Ameliyat yapılmıyor. ilimizin genel hastaneye ihtiyacı vardır” dedi.

HALKA VE SİYASİLERE GÖREV DÜŞÜYOR

Hastanenin bütün branşların olduğu genel hastaneye dönüşmesi için yaklaşık olarak iki aydır çok önemli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Çeker, “Hastanenin kapatılmaması, Tüm branşların olduğu Bağımsız Genel Hastaneye dönüştürülmesi için. Gitmedik yer, çalmadık kapı, derdimizi anlatmadık kimse kalmadı. Bu saatten sonra artık en önemli görev İzmit Halkına ve İzmit’i yönetmeye talip olan siyasilerimize düşmektedir. Kadın doğum ve çocuk hastalıkları Hastanesinin kaderi artık onların elindedir. Onlar bu meseleye ne kadar sahip çıkarsa sonuçta o derece İzmit’in lehine olacaktır.  Bildiğiniz üzere iktidar ve söz sahibi olan kurumlar bundan bir yıl önce Körfez Devlet Hastanesi’nin faaliyetini sonlandırarak ilimizde bulunan başka bir hastaneye bağlamak için bir takım girişimlerde bulunmuşlardı. Halkımızın, Sivil Toplum örgütü temsilcilerimizin, siyasi partilerimizin sahiplenmesi ile bu düşünce ertelenmiştir. Ancak bu hastaneye de yatırım yapılmadığı için, vatandaşımıza verilen hizmet yeterli değildir” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.