Hastane rapor vermedi Belediye işten çıkarttı

Hastane rapor vermedi Belediye işten çıkarttı

Darıca Belediyesi iştiraki Kent Konut A.Ş’de çalışan Halil Akbudak, boyun fıtığı ve damar tıkanıklığı teşhisine karşın Farabi EAH’den rapor alamadı. Belediyedeki işinden devamsızlık nedeniyle çıkartıldı.

Darıca Belediyesi’nde, belediye iştiraki Darıca Kent Konut A.Ş’ye bağlı olarak temizlik işleri müdürlüğünde şoför olarak çalışan Halil Akbudak, isyanlarda. Akbudak, boyun fıtığı ve damar tıkanıklığı teşhisine karşın Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’nden rapor alamadığını, ameliyatının gerçekleşmediğini, belediyedeki işinden devamsızlık nedeniyle çıkartıldığını söyleyip yaşadıklarına isyan etti.

2018’DEN BU YANA BELEDİYEDE

Darıca Nene Hatun Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki, evli ve üç çocuk babası Halil Akbudak belediyeye girmeden önce 11 sene boyunca Darıca’daki hayvanat bahçesinin kurucusu iş insanı merhum Faruk Yalçın’ın, ardından CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın şoförlüğünü yaptı. 14 Şubat 2018 tarihi itibariyle de Kent Konut A.Ş’de çalışmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda nükseden rahatsızlıkları nedeniyle gittiği Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde beyine giden iki damarın tıkanık olduğu, aynı zamanda da üç boyun fıtığımın olduğunun söylendiğini kaydeden Akbudak şöyle devam etti:

HEYET İÇİN KİM KARAR VERECEK?

“Farabi’de rahmetli babamın zamanında rahatsızlığı esnasında doktorlar ile tartışmam olmuştu. Haklıyken haksız duruma düştüm. Ne hikmetse Farabi’de benimle ilgilenilmedi. Bana iğne, ilaç verip evimde istirahat etmemi söylediler. İstirahat edeyim ama doktor olarak bana rapor yazmalısınız, çalışan insanım. ‘Senin senelik 40 günün dolmuş, seni heyete göndermek gerekiyor’ dediler. Göndermelerini istedim. ‘Ona ben karar veremem’ dediler. Peki, buna kim karar verecek. Sen bir hekim olarak karar veremiyorsan kim karar verecek?

Başhekime çıktım. Bizi insan yerine koyup yüzümüze dahi bakmadı. İçeriden telefonla sekreterine, o bize bildiriyor. Aynısını ona da söyledik. ‘Heyete gönderilmesin ama buna hiçbir hekim yanaşmaz’ dedi. Hangi çağda yaşıyoruz. Bir araştırma hastanesi olarak sen buna yanaşmıyorsan kim yanaşacak?

İKİSİ BİRLEŞİNCE HAFIZAMI KAYBEDİYORUM

Nitekim bu şekilde günler geçti. Gene aynı Farabi’de Covid’den rahmetli olan Kenan Alioğlu, hemen karşısında heyet doktoru Çağlayan Dere. Çağlayan Dere’ye gittik. ‘Senin iki boyun fıtığın var, sıkıntı değil’ dedi. Sıkıntı değil ama ikisi birden birleşince hafızamı kaybediyorum. Evden markete diye çıkıyorum. Aşağı inince, niçin indiğimi düşünüyorum. Ben bunu insanlara anlatamıyorum.”

PARK HALİNDEKİ ARABA GÖZÜMDEN KAYBOLDU

Darıca Belediyesi’nde çöp arabası kullandığını, riskli bir işi sürdürdüğünü kaydeden Akbudak, “Geçenlerde, ağustos eylül aylarında bir kazada vatandaşın arabasını pert ettik. Araba olmayabilir, insan olabilirdi. Kaza yaptım. Çavuş da, şefler de şahit. Park halindeki araba önümden kayboldu birden bire” diye konuştu.

AMELİYAT TELKİN ETTİLER AMA…

Darıca Farabi’nin yanı sıra gittiği her hastanede ameliyat olmasının gerektiğinin telkin edildiğini, özel hastanelerde ameliyata ekonomik gücünün yetmediğini kaydeden Akbudak, “20 gün önceki kayıtlara göre boyun fıtığının ikisi patlama safhasına geldi, Sonraki aşamada beyine giden damarlarla ilgili çalışma olacak ama şu anda ikisini birlikte yapamıyor” dedi.

21 ARALIK’TA TEBLİĞ EDİLDİ

Halil Akbudak’a işten çıkartıldığına dair tebligat, 21 Aralık 2021’de evine ulaştı. Gerekçe olarak 01 – 08 Aralık günlerinde saha çalışmalarında olmaması gösterildi. Akbudak tebligata tepkisini, “Ben altı aydır işe doğru düzgün gitmiyorum. Rahatsızım, evimde yatıyorum. Hastaneye gitsem, sonuç alamıyorum. Bu meselelerden şef, çavuş tüm idarecilerimin haberi var. Geçtiğimiz haftalarda evime gelip ziyaret ettiler. ‘Görüşelim. Sana yardımcı olacağız. Sen istirahatını yap’ dediler. ‘Bir iki haftaya kadar gelecekler, görüşüyoruz. Müdür dışarıda gelsin konuşalım yardımcı olacağız’ dediler. Üzerinden haftalar geçti, aradığımda oyaladılar” diye konuştu.

BUNU HAK EDECEK NE YAPTIK?

Rahatsızlığının ilk zamanlarında Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz ile irtibata geçtiğini kaydeden Akbudak, “Rahatsızlığımı bildirdim. Hastanenin benle ilgilenmediğini söyledim. ‘Ben doktor muyum kardeşim’ deyip kapattı telefonu. Ben seni doktorsun diye aramadım ki. Sadece talebim, ‘Hastaneyle görüşün. Ne yapılması gerekiyorsa ilgilensinler’ diye sizi aradım.

Aynı zamanda AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay’ı aradım. İkisi herhalde aynı araçtaydı. İki üç dakikayla aradım. Daha telefonu açar açmaz, ‘Yine aynı şahıs arıyor’ dedi.

İnsanları ayrıştırmayın, kutuplaştırmayın. Yapacaksanız bir şey, herkese eşit yapın. Biz bu vatanın evladı değil miyiz? Askerliğimizi yaptık. Vergimizi ödüyoruz. Kendi partilin olunca bütün ülkeyi ayağa kaldırıyorsun. Biz bunu hak edecek ne yaptık?” diye sordu.

EVİN TEK GELİRİ

Eşi çocukları, annesi ve kendisiyle birlikte altı kişinin bakımından yükümlü olduğunu kaydeden Akbudak, rahmetli babasından kalan borçlar ile de boğuştuğunu kaydetti. Oturdukları evin babasından kaldığını, kira ödemediğini belirten Akbudak, “Bu da olmasa hepten perişanız. Evimizin, maaşımdan başka gelir yok” dedi.

HANGİ GÜN ARADIN?

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve üyesi olduğu Hizmet-İş Sendikası’na da sitem eden Akbudak, “Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, altı aydır bana ulaşılamadığını söylemiş. Telefonlarıma bakmıyormuşum. Hangi gün aradın da telefonuna çıkmadım. Gelip evde ziyaret ettin mi? Hangi sebeple bunu söylüyorsun?” dedi. Akbudak evine ziyarete gelen heyet arasında işyeri temsilcilerinin de bulunduğunu ancak bu süreçte sendikasından da fayda görmediğini sözlerine ekledi.

 

akbudak.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.