Hastane personeline koronavirüs bilgilendirmesi

Hastane personeline koronavirüs bilgilendirmesi

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde Enfeksiyon Kurulu Başkanlığı tarafından koronavirüs ile ilgili olarak personele bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Gebze  Fatih Devlet Hastanesi’nde Enfeksiyon  Kurulu Başkanlığı tarafından  koronavirüs ile ilgili olarak  personele bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Personele yönelik bilgilendirmede şunlar ifade edildi:
“Dün internet haberlerinde Gebze Fatih Devlet Hastanesinde CORONA virüsü tespit edildiği yönünde ve hastanenin karantinaya alındığı  yönünde  haberler çıktı. 
Dün akşam saatlerinde yüksek ateşi olan ve havalimanında çalışan bir erkek hasta, sadece havalimanında çalıştığı için gözlem altına alındı. Kesinlikle şuan için virüs tespiti ve karantina gibi şeyler söz konusu değil.
Bu gözlem sadece Sağlık bakanlığı corona eylem planı olarak gerçekleştirildi...
Corona virüsünden bahsetmek gerekirse, bu virüs şuana dek olan virusidal salgınlar için de ölüm oranı en düşük olan virüstür.. Domuz gribinde %12 kuş gribinde % 35 olan ölüm oranı coronada sadece % 2'dir.
Bu virüsü önemli kılan şey insandan insana bulaşıyor olmasıdır.
Gereksiz yere ve gereksiz özellikte maske kullanımına giderek hem kendi hemde milli bütçenize yük olmaya gerek yoktur.

CORONA  VİRÜSÜ ZARFLI VİRÜSTÜR

CORONA  virüsü zarflı virüstür. Yani dış ortamda yaşayamaz ve çok çabuk ölür.. 
Yapmanız gereken tek şey kendinizin ve ailenizin kişisel temizliğini aksatmamaktır. El hijyeni çok önemli bu konuda.. şu ve sabun bunun için yeterli olacaktır. Ayrıca Türk kültürünün vazgeçilmezi kolonyalarımız bu konuda çok güzel bir antiseptiktir.. CORONA virüsü sadece damlacık dediğimiz hava yolu ile geçer..  bunun için de en fazla 1 metreden direk size doğru öksürük veya hapşırma gerekir.. 1 metreden sonra hicbir etkisi kalmaz.. sadece toplu taşımalarda insanlarla yüz yüze olmaktan kaçınmanız ve çok isterseniz buralarda sulardan Hiç bir özelliği olmayan maske kullanmanız  kafidir.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.