Hastalığı eğitimine engel olamadı

Hastalığı eğitimine engel olamadı

Darıca’da ilik yetmezliği hastalığı nedeniyle sürekli kan takviyesi alması gerektiği için orta okulda 2, lisede 1 yıl eğitimine ara veren 21 yaşındaki Ömer Çiftçi, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

hastaligi-egitimine-olmadi-omer-hukuk-fakultesini-kazandi_7377_dhaphoto1.jpghastaligi-egitimine-olmadi-omer-hukuk-fakultesini-kazandi_7377_dhaphoto4.jpg

8 yaşında ilik yetmezliği hastalığı nedeniyle tedavi görmeye başlayan Ömer Çiftçi'ye haftada bir Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kan takviyesi yapıldı. Ömer Çiftçi'nin Zonguldak'ta yaşayan ailesi, hastaneye yakın olması için 10 yıl önce Darıca'ya yerleşti. Tedavisi sırasında orta okulda 2 yıl, lisede 1 yıl eğitimine ara vermek zorunda kalan Ömer Çiftçi, 3 yıl önce babası Mehmet Çiftçi'den alınan ilik nakledildi.
3 AYDA BİR KAN TAKVİYESİ
Sağlığı daha iyi hale gelen Ömer Çiftçi'ye artık 3 ayda bir kan takviyesi yapılıyor. 3 kere eğitimine ara vermek zorunda kalmasına rağmen umudunu yitirmeyen Ömer Çiftçi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.
Hastalığı nedeniyle çok büyük sıkıntılar çektiğini ve okulunu bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Ömer Çiftçi, ameliyatının ardından kendisini çok iyi hissettiğini, artık 3 ayda bir kan takviyesine gittiğini belirterek, hukuk fakültesini de kazanarak hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.