“Hasta tutuklular serbest bırakılsın”

“Hasta tutuklular serbest bırakılsın”

  İnsan Hakları Derneği, cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek ve serbest bırakılması için dün Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda...

 

 

İnsan Hakları Derneği, cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek ve serbest bırakılması için dün Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Grup basın açıklamasının ardından Gebze Cezaevi önünde oturma eylemi yaptı.

“Sayın adalet hasta mahpusları serbest bırak” pankartının açıldığı eyleme Eğitim-Sen, BDP, TMMOB Makine Temsilciliği, CHP, Emekli-Sen ve EMEP temsilcileri de katıldı. Grup adına basın açıklamasını İHD Kocaeli Şube Başkanı Azize Adıgüzel yaptı. 10 Eylül 2013 itibari ile cezaevlerinde 154’ü ağır olmak üzere 526 hasta tutuklu ve hükümlünün bulunduğu belirten Adıgüzel, “Türkiye’de cezalara uygulanan infaz rejimi insani olmayıp, F Tipi hapishanelere geçişle birlikte tecrit sisteminin etkisi ile tutuklu ve hükümlüleri adeta çürütmeye terk eden bir yapıya sahip" olduğunu söyledi.

CEZAEVİ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

 

Adıgüzel, hasta ve tutuklu hükümlere ilişkin şu talepleri sıraladı, “Cumhurbaşkanlığının özel af niteliğinde cezanın kaldırılması ile ilgili prosedüründe değişiklik yapılmalıdır. Adli Tıp Kurumu tekelinin genelge ile kabul edilmesi önemli sorunlara sebep olmaktadır. Nitekim bu kadar çok sayıda ağır mahpus olmasına rağmen af yetkisinin sınırlı olarak kullanılması prosedürün mahpus aleyhine olduğunu göstermektedir. Bu prosedürde Adli Tıp Kurumu devreden çıkarılmalı, tam teşekküllü devlet hastanelerinin verecekleri raporlar yeterli görülmelidir” dedi. Adıgüzel, Adalet Bakanlığı’nın açıklanan listede bulunan hasta tutuklu ve hükümlüler için acilen gerekli tedbirleri almasını, ağır hasta tutukluların acilen serbest bırakılmasını, diğer tutukluların ise tedavilerinin sağlanması için gerekli koşulların sağlanmasını istedi. Grup yaptığı basın açıklamasının ardından Gebze Cezaevi’nin önüne giderek oturma eylemi gerçekleştirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.