Hamza Şayir görevden alınmalı

Hamza Şayir görevden alınmalı

Halkların Demokratik Partisi – HDP Dilovası İlçe Örgütü, Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’in görevden alınmasını istedi.

HDP Dilovası İlçe eşbaşkanları Kadir Demir ve Aynur Santo tarafından yapılan açıklamada Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Dalgalı’nın tutuklanmasında Başkan Şayir’in ihbarcılık ve savaş çığırtkanlığı yaptığı belirtildi. Ayrıca Başkan Şayir’in bir süre önce Diliskelesi Mahallesi’nde vatandaşlara takındığı tutum da gerekçe gösterildi. 
Açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:
“AKP’li belediye başkanı Sayın Hamza Şayir ve AKP’li meclis üyeleri bir takım gayrımeşru yandaşlarını koruma, yasal ve ahlaki olmayan bir takım çalışmaları mecliste onaylayarak resmileştirme gayreti ile yine halkın oyları ile seçilen muhalefet meclis üyeleri ve onların sözcüsü olan arkadaşımız Saadet Partisi meclis üyesi Sayın Metin Dalgalı’nın çabalarını engellemekle teşhir olmaktalar.
İSPİYONCULUĞA BAŞLADI 
Halktan kaçırdıkları birçok çalışma bu vesile ile halka duyurulmakta iken bu durumu hazmetmeyen belediye başkanı Şayir, Suriye operasyonunu fırsat bilerek başkanlık görevinin yanında ihbarcılığı da görev edinerek Metin Dalgalı’nın bu konudaki görüşlerini emniyete ispiyonlamış, yerel ve ulusal basında servis edilerek tutuklanmasına sebep olmuştur.
SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI
Bütçe görüşmelerinde belediye ile ilgili konular yerine savaş, çatışma konuları konuşulmuş, başkan kişileri görüşlerini açıklamaya zorlamış, savaş çığırtkanlığı yapmıştır. Bir belediye başkanın sorumluluk ve görev alanı yasa ile belirlenmiştir. Belediye başkanlığı yerine cephede savaşmak isteyen birileri varsa kimse önünde engel değil, tercihini savaştan, çatışmaktan yana koyar.
O KAPASİTEYE SAHİP DEĞİL
Adaylığı sırasında sorunları çözmek için halkla birlikte hareket edeceğinin sözünü vermiştir ancak Hamza Şayir seçildikten sonra dediği şeylerin tam tersini yapmaktadır . Diliskelesi’nde gençlerin yaptığı eyleme katılan Şayir gençlere çok ağır sözler sarfetmiştir. Bırakın belediye başkanını, kendini bilen, taşıyan bir insanın asla kullanmayacağı bir üslup ile kaba ve saldırgan bir tarzla gençleri azarlayıp hakaret etmiştir. Buradan da anlaşılacağı gibi Hamza Bey halk adına sorumluluk alacak ve bunu taşıyacak bir kapasiteye sahip değildir. Bu olgunluğu, sabrı ve hoşgörüyü sergilemekten uzak bir ruh haline sahiptir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.