Halktan bağış değil, servetten vergi alınsın

Halktan bağış değil, servetten vergi alınsın

EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, karar alma sorumluluğunu kimseyle paylaşmayan iktidarın salgınla mücadele sorumluluğunu halka yıktığını belirtti.

EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, karar alma sorumluluğunu kimseyle paylaşmayan iktidarın salgınla mücadele sorumluluğunu halka yıktığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün koronavirüs salgını gündemiyle, video konferans yöntemiyle gerçekleşen Kabine toplantısının ardından "Biz bize yeteriz Türkiyem" adlı bir bağış kampanyası başlatıldığını duyurdu. Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, konuya ilişkin açıklama yayımladı.

Salgının ilk günlerinden bu yana iktidarın meslek örgütlerinin, sendikaların, siyasi partilerin ve uzmanların önerilerini dikkate almadığını belirten Erkan, bu süreçte sermaye gruplarına olağanüstü ayrıcalıklar tanınarak kaynaklar aktarıldığını ifade etti.

"SALGINLA MÜCADELE SORUMLULUĞU HALKA YIKILIYOR"
Erkan açıklamasına şöyle devam etti: "Halktan aldıklarını tekellere ve yandaş sermaye gruplarına dağıtarak gelinen nokta Erdoğan’ın ilan ettiği yaygın bağış kampanyasıdır. Böylece bir kez daha halkın sırtına ağır bir yük bırakılmaktadır. Karar alma sorumluluğunu kimseyle paylaşmayan, halkın taleplerine kulağını tıkayan tek adam yönetiminin yeni dayatması salgınla mücadele sorumluluğunu halka yıkmaktır.

Yeniden hatırlatıyoruz, bugün salgın nedeniyle çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümü kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin, zorunlu yıllık izin değildir. Bu badire halka gönüllü salma çıkarmayla da atlatılamaz. Türkiye’nin bir çadır devleti ya da kabile devleti olmadığını iddia eden iktidar mensupları bugün tam da kabile devleti yöneticileri gibi davranmakta ve halka avucunu açmaktadır.  

"KAYNAKLAR HALKIN İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILMALI"
Kaynak aranıyorsa; halkın çıkarlarıyla, ihtiyaçlarıyla hiçbir ilgisi olmayan Kanal İstanbul gibi israf ve yıkım projelerinden vazgeçilmeli, sınır ötesi operasyonlar sonlandırılmalı, askeri güçler çekilmelidir. Sarayın ve bürokrasinin şatafat israfı açıktır ve bu israfa son verilmelidir. Gerekli kaynak için halkın sırtından beslenen; milyonlarca liralık vergi ödemeleri affedilen, teşvik, destek vb adlar altında sürekli beslenen sermaye elini taşın altına koymalı; üretim ve hizmetler çalışanların hak kaybı olmadan durdurulmalıdır. Halk nasıl kazandığı ve harcadığı her kuruş için vergi ödüyorsa bu kesimler de halka olan borcunu ödemelidir" (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.