Halkın ulaşım alışkanlıkları tespit edilecek

Halkın ulaşım alışkanlıkları tespit edilecek

Kocaeli’nin merkezinden geçen Hürriyet, Cumhuriyet caddesi ile yürüyüş yolunun kentsel tasarım çalışmalarıyla yeniden işlevlendirilme çalışmaları kapsamında halkın ulaşım alışkanlıkları tespit edilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda kent merkezinin ana girişlerinde Hürriyet Caddesi, Leyla Atakan Caddesi, İnönü Caddesi ve Cengiz Topel caddelerinde anket noktaları belirledi. Yapılacak anket çalışması ile birlikte İzmit Kent Merkezi’ne araçlarıyla ya da yaya olarak gelen vatandaşların bu bölgeyi ne kadar sıklıkla ve hangi amaçlarla kullandıkları öğrenildikten sonra yaşadıkları problemlerin analizi yapılacak. 

ANKET ÇALIŞMASI 45 GÜN SÜRECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit kent merkezi yeniden işlevlendirme çalışmaları kapsamında Hürriyet, Cumhuriyet caddesinde trafik etüdü ve anket çalışmaları gerçekleştirilecek. Hafta içi ve hafta sonunda ayrı olacak şekilde, gün içerisinde sabah zirve saati, öğlen saati ve akşam zirve saati olmak üzere 3 farklı zaman diliminde anket yapılacak. Toplam 45 günde tamamlanacak çalışma da 4 farklı kesit noktasında 3 bin 125 yaya anketi, 3 bin 125 sürücü anketi ve trafik sayımları yapılacak. Anket çalışmalarında ankatörlere Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerde yardımcı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.