“Halkı soyanlara sahip çıkmayın”

“Halkı soyanlara sahip çıkmayın”

 CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar dün meclis de yapmış olduğu konuşmada ülke gündemine bomba gibi düşen ve Bakan çocuklarının da adlarının...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar dün meclis de yapmış olduğu konuşmada ülke gündemine bomba gibi düşen ve Bakan çocuklarının da adlarının geçtiği ‘Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet’ skandalına değindi.

TEMİZ SİYASET TEMİZ TOPLUM

Akar konuşmasında yolsuzluk ve rüşvete ilişkin diğer ülkelerden örnekler vererek Bir başka ülkede olsaydı, bu nasıl olurdu? O bakanlar hemen istifa ederlerdi yani "Temiz siyaset, temiz toplum budur." derlerdi ve istifa ederlerdi. Bunun dünyada örnekleri var arkadaşlar. Yani, size hemen kısa birkaç örnek sunmak istersem: Örneğin, Danimarka Kalkınma Bakanı, bürokratların kendisini uyarmadığı için halkı yanılttığını düşünerek istifa etti bir konuda. Yine, Lüksemburg Başbakanı rüşvet ve yasa dışı dinleme olayı olduğu için -bir kez olmuş yasa dışı- istifa etmiş. Türkiye'de her gün yasa dışı dinlemeler oluyor ama istifa eden ortada yok” dedi.

SAYIŞTAY RAPORLARI, YOLSUZLUĞUN KANITI

 

KİT Komisyonunda yaşananları da dile getiren Akar, “Sayıştay raporlarını incelediğimizde birçok kurumda yolsuzluk yapıldığını görüyoruz, ancak orada da meclis genel kurulunda olduğu gibi hiçbir araştırma ve inceleme gereği duymayan AKP Milletvekilleri sayesinde yolsuzluklar parmak hesabı ile onaylanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.