Halkevi binası 5. kez ihaleye çıkacak

Halkevi binası 5. kez ihaleye çıkacak

İzmit Halkevi binası onarım ve güçlendirme çalışması için 5. kez ihaleye çıkılacak. İhale, 2 Mart Perşembe günü gerçekleşecek.

Kocaeli’de cumhuriyet tarihinin ilk eserlerinden biri olan İzmit Halkevi binasının restorasyonu ile ilgili 2021 yılından bu yana yapılan ihalelerden sonuç çıkmadı. 4 kez ihaleye çıkan ve ihalesi iptal olan Halkevi binası için Kocaeli Valiliği 5. ihaleyi 2 Mart’ta gerçekleştireceğini duyurdu. Valilikte yapılacak ihaleye yaklaşık maliyetin güncelleştirilip, revize edilmesi nedeniyle katılımın olması bekleniyor. Daha önce yapılan ihalelere bir firma dışında katılan olmayınca rekabet kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle ihaleler iptal edilmişti.

2021’DEN BU YANA İHALEYE ÇIKIYOR

Halkevi binasının âtıl hale gelmesi ve restorasyonu ile ilgili oluşturulan kamuoyunun ardından 2021 yılında Vali Seddar Yavuz, restorasyon yapılması için kesin kararı verdi. Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından ilk ihale 23 Kasım 2021 tarihinde yapıldı. İki firmanın katıldığı ihalede evrak eksikliği ve tekliflerin maliyetin üzerinde olması nedeniyle ihale iptal oldu. 7 Nisan ve 26 Mayıs 2022 tarihinde yapılan ihalelerde ise aynı gerekçelerle ihale iptal oldu. En son 4 Ekim’de yapılan ihaleye ise istekli çıkmadı.

MALİYET GÜNCELLENDİ

Valilik ihaleye istekli çıkmaması ve yaşanan ekonomik süreçten sonra restorasyon çalışmasının yaklaşık maliyeti ile ilgili de güncelleme yaptı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı kararı ile yayınlanan kararnamede yer alan fiyat farkı uygulaması da ihaleyi alacak firma için geçerli olacak. Yaklaşık maliyet güncellemesi ve fiyat farkı kararı nedeniyle 2 Mart Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak ihaleye katılım olması bekleniyor.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.