Halk hükümeti istifaya çağırdı

Halk hükümeti istifaya çağırdı

  17 Aralık günü patlak veren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında dün İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,...

 

 

17 Aralık günü patlak veren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında dün İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin istifalarını sunmuştu. Cumhuriyet Parkı’nda toplanan yurttaşlar, “bakanlar yetmez, hükümet istifa” mesajını verdi. Eyleme TKP, FKF, Halkevleri ve sendikalar destek verdi.
 
Kurulan halk kürsüsünde bir konuşma yapan Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) temsilcisi Ozan Yılmaz, “Ülkemizde son günlerde olup bitenler sermaye düzenin bütün kirlerini gözler önüne sermiştir. Haziran Direnişi’yle büyük darbe alan AKP iktidarını oluşturan gerici birlik dağılırken bütün kirlerini de ortaya dökmeye başlamıştır. Bu kirler yalnızca hükümete değil, bir bütün olarak gerici, Amerikancı, sömürücü, sağcı zihniyete, cemaat örgütlenmelerine aittir. AKP iktidarının meşruiyetini sarsan “Hükümet İstifa” talebi büyük bir güncellik kazanmıştır. AKP'nin yenileceğine inanıyoruz” diye konuştu.
 
‘İŞTE BURASI RÜŞVET YUVASI’
Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kalabalık kitle Fethi Caddesi üzerinden Yürüyüş Yoluna geçti. Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan Halk Bankası Şubesinde bir süre durarak slogan atan yurttaşlar, “işte burası rüşvet yuvası” şeklinde tepkilerini gösterdi. Ardından yürüyüşe devam eden kitle Ak Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Bir süre burada slogan atan yurttaşlar ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.