"Halk Ekmek Fabrikası yeniden açılsın!"

"Halk Ekmek Fabrikası yeniden açılsın!"

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, ekmek zammına dair öneri sundu: "Gebze Belediyesinin fazla veren bütçesi halk için kullanılmalı, Gebze Halk Ekmek Fabrikası yeniden açılmalı ve vatandaş daha uyguna ekmek yiyebilmelidir” dedi.

Kocaeli’ de 123 gün sonra ekmeğe yeniden zam geldi. Kocaeli'de 1 Kasım itibariyle 210 gr ekmek 5 liradan, 100 gr simit ise 6 liradan satılıyor. "Eylül ayında elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 20’lik zamla bu kışın nasıl geçeceğini düşünen emekçiler açısından bu gelişme bir kuru ekmeğe bile ulaşamamak anlamına gelmektedir" diyen Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, "Ekmeğe yapılan zam kabul edilemez. Ne fırıncılar ne de halk mağdur edilmemeli, zam miktarı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilmelidir" dedi. 

 

"HALK EKMEK FABRİKASI YENİDEN AÇILSIN"

Gebze Belediyesinin kesin hesap cetvelinin görüşüldüğü mayıs ayındaki toplantıda, 2021 yılı bütçesinin 90 Milyon lira fazla verdiğini hatırlatan Akar, "Yeniden soruyoruz! Bu bütçe ne olacak? Bütçe için yapılan plan nedir, nereye harcanması planlanıyor? 2018 yılında kapattıkları Halk Ekmek Fabrikasını yeniden açmayı düşünüyorlar mı? Bu bütçe ile Gebze'de yeniden bir halk ekmek fabrikası açılması gündeme alınmalı ve hayata geçirilmelidir. Fabrika ile hem istihdam sağlanacak koşullar oluşturulmalı hem de ekmeğin her vatandaşın alabileceği bir fiyatta olması sağlanmalıdır. Gebze Halk Ekmek Fabrikası 1995 yılında kurulmuş ve 2018 yılında AKP'li başkan Adnan Köşker tarafından kapatılmıştır. Yani halk ekmek fabrikası açılması hayal değildir. Halk ekmek fabrikasını kapatan anlayış hükümetin halk için bütçe planı olmaması, mevcut bütçeyi halkın ihtiyaçları için değil sermayedarlar için kullanmasındandır. Şimdi ortaya çıkan bu fazla bütçe halk için kullanılmalı ve Gebze halk ekmek fabrikası açılmalıdır!" diye konuştu. 

 

"BU HAKKI BİRLİKTE KAZANALIM"
"Kasım-Aralık ayları işçilerin ücretlerinin vergi dilimine en çok ezdirildiği aylar" diyen Akar, "Kış mevsimine girdiğimiz şu aylarda her gün yeniden tüketimden, enerjiye gelen zamlar her bir işçinin, emekçi vatandaşın insanca bir yaşam sürdürmesini imkânsız hale getirmiştir. Geçinebilmek için fazla mesai yapan işçilerin maaşı vergiye kesilmekte, çocuğunun beslenmesine bir meyve koyamamakta, simit-çay yapamamaktadır" dedi. Akar son olarak, "Partimiz tüm işçi ve emekçileri yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşayacak bir ücret için, çalışma saatlerinin düşürülmesi için, zamların geri alınması ve yeni zam yapılmaması için, yoksulluk sınırının altında geliri olan tüm emekçilerin elektrik, doğalgaz ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesi için hep birlikte, omuz omuza mücadele etmeye çağırıyor. İnsanca bir yaşam tüm emekçilerin hakkı ve gelin, bu hakkı birlikte kazanalım" dedi. 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.