Halk ekmek büfesi eziyeti TBMM Gündeminde

Halk ekmek büfesi eziyeti TBMM Gündeminde

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gazetemizin gündeme getirdiği Gebze Yenikent Mahallesi’ndeki halk ekmek büfesindeki sıkıntıyı TBMM gündemine taşıdı.

Ucuz ekmeğe erişmek isteyen vatandaşlar Gebze Yenikent Mahallesi’ndeki Halk Ekmek Büfesi önünde kuyruk oluşturdu. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, özellikle dar gelirli vatandaşların ekmeği piyasadan 1,25 TL daha ucuza almak için oluşturdukları kuyruk nedeniyle oluşan manzara karşısında Belediye’nin duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Türkkan, konunun muhatabı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.

“NEDEN SORUN HALA ÇÖZÜLEMEDİ?”

Önergesinde; “Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Yenikent Mahallesi 20 bine yaklaşan nüfusu ile birçok ilçeden daha büyük bir mahalledir. Mahallede Mutlukent Bulvarı üzerinde bulunan Halk Ekmek Büfesi, sabah saat 08:00 ile 10:00 arasında ortalama 800 ekmek satarak hizmet vermektedir.” diyen Türkkan, mahallelinin daha ucuza ekmek alabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girip saatlerce beklediğine vurgu yaptı. Yaklaşık 25 dakika uzaklıktaki Huzurkent, Yeşilkent, Mutlukent gibi sitelerden gelen vatandaşların her sabah ucuz ekmek almaya çalıştığını ifade eden Türkkan, “Mahallenin ihtiyacına cevap veremeyen ve yetersiz kalan büfe nedeniyle defalarca dilekçe verilmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmamıştır.” diye yazdı. Herhangi bir düzenleme yapılacak mı?

İşte Türkkan’ın önergesindeki sorular:

1-Gebze Yenikent Mahallesi'nde yer alan Halk Ekmek Büfesi mahallelinin ihtiyacına cevap veremediği halde bu konuda neden herhangi bir adım atılmamaktadır?

2-Yetersiz kalan Büfe nedeniyle mahalleli tarafından defalarca dilekçe verilmesine rağmen neden sorun çözülememiştir, bu konuda Belediye’nin duyarsız kalmasının gerekçeleri nelerdir?

3-Söz konusu sıkıntının giderilmesi için Belediye tarafından herhangi bir çözüm getirilecek midir?

4-Piyasada 5 TL olarak satılan ekmeği, halk ekmek’ten 3,75 TL’ye satın almak isteyen dar gelirli vatandaşların, ekmeği piyasadan 1,25 TL daha ucuza almak için oluşturdukları kuyruk nedeni ile oluşan manzaranın son bulması için herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?

5-Yenikent Mahallesi'ndeki bu sıkıntı ne zaman giderilmiş olacaktır?” diye sordu.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.