Halk başkana gitti evine döndü

Halk başkana gitti evine döndü

Sazlıdereli’nin KBB meclisi öncesinde eylem yapacağını “ihbar edinen” AKP İl Başkanı Ellibeş, CHP İl Başkanı Yıldızlı’yı aramış, “Uzlaşı” demiş. Yıldızlı halkı arayıp önce partide ağırlayıp sonra Büyükakın’a yolculamış.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün gerçekleşen toplantısı öncesi meclis binası önünde tepki koymaya hazırlanan Çayırova İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Sazlıdere mahallesi sakinlerinin eylem yapmadan eve dönme gerekçeleri özetle şöyle:

Sazlıdereli’nin KBB meclisi öncesinde eylem yapacağını “ihbar edinen” AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’yı aramış, özetle “Uzlaşı” demiş. Yıldızlı halkı arayıp önce CHP İl Örgütü’nde ağırlayıp sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a yolculamış. Eylem için İzmit’e gelen halk, Meclis başlamadan önce eve dönmüş. Detaylarını CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı meclis toplantısının hemen ardından gazetemize değerlendirdi. Yıldızlı’nın yanıtlarına zaman zaman CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek de eşlik etti.

-        Dün akşam (14 Ekim 2020) saat 18.00’de Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Ellibeş aradı. Çayırova’daki sorunu, bizim oradaki halkla olan irtibatımızı, Cihan (Soyluçiçek) Başkan’ın ve CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün irtibatını ve bizim oraya olan ilgimizden, halkın sorunuyla ilgilenmemizden ve Sazlıdere Halkı’nın Meclis’e katılacağından bilgileri olmuş. ‘Sorunu diyalog yoluyla çözelim’ ricasında bulundu benden.

AMACIMIZ PROBLEMLERİ BURAYA TAŞIMAK

Ben de kendisine, ‘Bizim amacımız halkı bölmek değil. Halkın problemlerini buraya taşımak. Zaten biliyorsunuz. Bu mahalleleri, esnafları, muhtarları dolaşırken asıl amacımız halkın problemlerini bu Meclis’in gündemine getirmek ve çözüme kavuşturmak. Bu bağlamda da Sayın Ellibeş ile görüştük.

Sayın Ellibeş dedi ki, “Yarın (15 Ekim Perşembe) saat 14.00’te Büyükşehir Başkanımız (Tahir Büyükakın) ile diyalog yöntemiyle çözelim” dedi. Biz de, “Hay hay” dedik: “Bizim derdimiz zaten oradaki halkın problemlerinin çözümü.” Başka bir popülist yaklaşımımız yok.

Bu anlamda da ilçe başkanım (CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek) ile görüştüm. Oradaki halkımızdan beş altı temsilciyi il binamıza davet ettim. Hepsiyle bir toplantı yaptık. Asıl amacımız gene üstüne basa basa söylüyorum, oradaki halkımızın derdini çözmek.

Bu bağlamda da bugün (15 Ekim 2020) yapılan görüşme sonucunda da perşembe (22 Ekim 2020) günü Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, kendi daire başkanlarıyla orayı ziyaret edeceği söylendi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu konunun takipçisiyiz biz. Takip ettiğimizi herkes biliyor. Biz oradaki halkımızın yanındayız. Sayın genel başkanımızın dediği gibi nerede sıkıntılı, halkımızdan sıkıntı çeken sorunu olan her kim varsa biz o sorunun yanındayız. Halkımızın problemleriyle birebir ilgilenmeye devam edeceğiz. Çünkü ilçe başkanlarım ile birlikte hepimiz sokaktayız. Halkın dertlerine dair bilgi, bilgi sahibi olduğumuz yerde de fikir sahibiyiz. Sorunun çözümü noktasında da takipçisiyiz.

YILDIZLI’DAN PALAZ’A DERS

GİBİ SÖZLER: YAŞAM HAKKI VAR

-        CHP İl’deki toplantıda Sazlıdere sakinleri neler söyledi:

 

-        Genel problemler; elektriği İstanbul’a, suyu Çayırova’ya ödediklerini, orada çevre kirliliğinin olduğunu, orada bir köprü var, biliyorsunuz… Yani halk hizmet alamadığından bahsetti. Hatta bir belediye başkan yardımcısının (Salih Palaz), o halktan temsilcilerinin belediyeye gittiğinde, ‘Bir zırnık bir şey alamazsınız’ gibi bir ifade kullandığını, (Cihan Soyluçiçek’ten öğrenip) Salih Palaz isimli bir başkan yardımcısının… Bir yaşam. İnsanların bir yaşam hakkı var. Bunlar gözardı edilemez. Her türlü; sonuç olarak insan yaşıyor orada. Her türlü hizmetlerinin yerine getirilmesi; çöplerinin alınması gerekiyor.

 

-        Halk tapu sorunuyla ilgili bir şeyler söyledi mi?

 

-        Tapu sorunuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu konuda… (duraksadı)

 

-        Cihan Soyluçiçek: Orada sıkıntı var, çünkü niye, süreç devam ediyor. Riskli bölge ilan edilmiş. Dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onunla ilgili bir askı durumunda zaten. Ama hukuksal boyutu ayrı bir konu. Bizim için şimdiki amaç oradaki halkın refahı, yaşam şartları…

 

-        Harun Yıldızlı: … Yaşanabilir bir çerçeve oluşması orada.

 

-        Cihan Soyluçiçek: Her tür ihtiyaç için İstanbul’u kullanıyorlar.

 

-        Harun Yıldızlı: Tabi, tabi Şifa Mahallesi’ne (Tuzla/İstanbul) gidiyorlar. Acayip bir durum yani.

 

-        Üç dönem üst üste, AKP’li üç ayrı belediye başkanı da KSS yapılacak yeri belediye için istedi. Ama bu dönem Bakanlık aldı.

 

-        Harun Yıldızlı: Bilgim var.

 

-         Yorumunuz nedir?

 

-        Şimdi biz bu olaya el attık. Halkımızın yanındayız. Bunun çözümünün sonuna kadar takipçisiyiz…(tekraren) Sonuna kadar takip edeceğiz. Nerede bir sorun varsa Cumhuriyet Halk Partisi bölen değil birleştiren tarafta olacak. Yani popülist yaklaşımın içerisinde değiliz. Ben Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gitmişken orada Halis (Halis Koç: Büyükşehir ve Çayırova Belediyeleri CHP BMÜ) Bey’in söylediği Kentparkı da dolaşmasını tavsiye ederim. Bir de gitmişken atıl duran uçağı da görmesini isterim. Yani inanın, kamudaki israfı bir şekilde önlememiz gerekiyor.

 

-        Burada bakın Meclis’i başından sonuna kadar takip ediyoruz. Orhan (Orhan Tanış: Büyükşehir ve Karamürsel Belediyeleri CHP BMÜ) Bey diyor ki, ‘5 katlı okul yapmayalım’ diyor. ‘Tasarruf (Büyükakın’ı kasten) diyorsun. Git oraya arkadaş işte, Halis Bey bahsetti. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yerinde ben olsam oraya gitmişken gider, Kentpark’ın durumunu da görürüm. Olaylardan kaçarak kurtulamayız. Sorunlar hep yerinde kalır. Nasıl buradan kalkıp oradaki sorunu yerinde görüp bizim katkımızla orada çözüm üretmek gerekiyorsa öbür tarafa da çözüm üretmek gerekiyor. Sonuç olarak kentin yöneticileridirler.

 

-        Yerin Bakanlık tasarrufuna geçmesine pek değinmek istemiyorsunuz galiba?

 

-        Bakın şimdi görüşmeler devam edecek. Bu konunun da takipçisi olacağız. Bugün (15 Ekim 2020) Büyükşehir’deki toplantıya ilçe başkanım, Büyükşehir meclis üyem, grup başkanvekilim (Engin Taşdemir), ilçe meclis üyelerim katıldı. Sayın hak sahipleriyle birlikte. Ben Büyükşehir’deki toplantıya katılmadım ama bu detayın da biz takipçisi olacağız.

 

-        Soyluçiçek’e – Sayın Başkan. Sazlıdere’de çevre sorunlarının yanı sıra bir tapu sorunu var mı, yok mu? Biz mi yanlış anladık?

 

-        Cihan Soyluçiçek: Evet, var.

 

-        Harun Yıldızlı: Bu meselenin teknik boyutları var, teknik boyutlarını araştırmak lazım. Bu konuyu biz zaten bire bir takip ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.