Hakim güçler Sol’a engel

Hakim güçler Sol’a engel

1980 sonrası sosyalist sol’un kazandığı belediyelerde devamlılığı sağlayamadığını sorgulattığımız Sinan Kol, “Sadece sosyalist sol değil CHP’li belediyelere de engel olmak için hakim güçler, gücünü kullanıyor” dedi.

- 1980 sonrası bir dönem Hopa ve birkaç küçük ilçe, beldede SOL Parti (ÖDP) rüzgârı esti. Geçen dönem Ovacık’ta TKP adayı kazandı, bu dönem Tunceli’ye sıçradı ama Ovacık’ı yitirdi. Yani sosyalist denilecek partilerin böyle küçük başarıları var ama sürekliliği, ikinci dönemi yok. Gözlemledi iseniz, hata nerede yapılıyor?

-Bunu, devamlılık sağlayamamayı başarısızlık olarak nitelendirmemek gerekir. Hâkim güçler halkın gerçeklerle karşılaşmamaları için Sol’un başarısını engellemek için elinde bulundurduğu güçleri kullanıyorlar.

Sol belediye veya yönetimlerin anayasal hakkı olan yardımları engelliyor vermiyorlar.  Böylece onları halkın gözünde başarısız kılmaya çalışıyor. Halk bunu tam göremiyor. İktidara yaklaşarak cezalandırılmaktan kurtulacaklarını zannediyorlar. Basın sadece iktidarı yazıyor. Yaptığını değil hep başardığını yazıyor.

Bu sadece ÖDP ve sol değil CHP’li Ankara, İstanbul vs. gibi her yerde halkı cezalandırarak, korku imparatorluğu yaratarak yapmaya çalışıyor. Bilinmelidir ki bıçak kemiğe dayanmamalıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.