HAKEM SERDAR DEMİRKAYA’DAN ANTRENÖRE SUÇ DUYURUSU !

HAKEM SERDAR DEMİRKAYA’DAN ANTRENÖRE SUÇ DUYURUSU !

Geçtiğimiz Aralık ayından oynanan Diliskelesi Spor -Gebze Tayfunspor karşılaşmasının yankıları pandemi sürecine kadar uzandı.

Karşılaşma da verdiği kararlarla uzun süre tartışılan maçın hakemi Serdar Demirkaya Diliskelesispor Teknik Sorumlusu Bedrettin Şimşek’ten hakaret ve tehdit edildiğini gerekçe göstererek şikayetçi olmuştu.

İFADEYE ÇAĞRILDI 

Kritik maçta  başarısız bir yönetim sergileyerek ortamın gerginleşmesine neden olan ve hatalı kararlar veren hakem Demirkaya’nın suç duyurusunda bulunması spor camiasında saygın bir kimliğe sahip olan antrenör  Bedrettin Şimşek tarafından şaşkınlıkla karşılandı. 

TEHDİT VE HAKARET YOK!

Diliskelesi’nin süper amatörde 2-1’lik skorla ilk  mağlubiyetini aldığı maçtan sonra Diliskelesi Spor Teknik Direktörü Bedrettin Şimşek kendi kişisel facebook hesabından maçın hakemi Serdar Demirkaya’ya eleştirilerde bulunmuştu. 

Yönettiği bir çok maçta benzer problemler, tepkiler ve protestolarla karşılaşan hakem Serdar Demirkaya’nın bu paylaşımı Futbol İl Disiplin Kurulu’na ek rapor ile bildirerek, antrenör Bedrettin Şimşek’in 15 gün sahaya giriş cezası almasına neden olmuştu. O günlerde oldukça gündemi meşgul eden bu konu sonrasında unutulmuştu.

Bedrettin Şimşek’in eleştirisinde hiçbir hakaret, küfür veya tehdit olmamasına rağmen hakem Serdar Demirkaya  bununla da yetinmeyip bir de Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne giderek antrenör Bedrettin Şimşek’in kendisini hakaret ve tehdit ettiği gerekçesi ile ceza almasını talep eden bir suç duyurusunda bulundu. Bir hakemin pandemi sürecinde hiçbir hakarete ve tehdite maruz kalmamış olmasına rağmen bir Antrenörün ceza alması için suç duyurusunda bulunması oldukça manidar bulundu.

Bu suç duyurusu ile ilgili antrenör Bedrettin Şimşek Darıca İstasyon Karakol Amirliği’ne çağrılarak ifadesinin alınmasının ardından tekrar karakoldan ayrıldı. 

Sezon içerisinde yönettiği bir çok müsabakada küfürlü tepkilere ve hakaretlere maruz kalan fakat bunlarla ilgili bir işlem yapmayan hakem Serdar Demirkaya’nın içerisinde hiçbir hakaret, küfür ve tehdit olmayan bir paylaşımdan dolayı suç duyurusunda bulunmasını kamuoyu hayretle karşıladı. Müsabakada onca hatalı kararına rağmen, oyundan atılmayarak sakinliğini koruyan ve müsabakayı tamamlayan Antrenör Bedrettin Şimşek eğer gerçekten hakaret, tehdit veya şiddet tarafı olsa bunu maç esnasında o atmosfer ve hengamede pek ala yapabilirdi. Aksine maçın hakem triosu ve gözlemcisi stattan sağ salim ayrılana kadar orada beklemiş ve kendilerini yolcu etmiştir. Maçın saha komiseri de bu müsabaka ile ilgili hakemin kendisine karşı olan tutum ve davranışlarından dolayı rahatsız olmuş ve konuyu futbol il temsilciliğine bildirmişti.

BEDRETTİN ŞİMŞEK: “ŞAŞKINIM, ÜZGÜNÜM, UTANÇ DUYDUM “

Konu ile ilgili konuşan Antrenör Bedrettin Şimşek gazetemize yaptığı açıklamada; Darıca İstasyon Karakol Amirliğinden ifadeye davet telefonu aldığımda yanımda yeni ameliyat olmuş annem ve kalp rahatsızlığı olan babamda vardı, onlara belli etmemek için şekilden şekile girdim. Çünkü onların bir endişesi hayatlarına mal olabilirdi. Konuyu da bilmediğim için ve açıkçası bu pandemi sürecinde dışarıya da çıkmak istemediğimden endişe ve korku içerisinde karakola gittim, 1,5 saatlik beklemenin ardından polis memuru Serdar Demirkaya’yı tanıyor musunuz dediğinde adeta şok oldum. Sadece kişisel bir eleştirimi bu kadar büyüteceği ve benim hapis cezası almamı isteyeceğini hiç ama hiç düşünmemiştim. Sağ olsun Polis Memuru arkadaşımız, bana gerekli açıklamayı yaparak, böyle bir suç duyurusu olmaz, burada hakaret, küfür, tehdit hiçbir şey yok hocam siz rahat olun dedi. Lakin ben zaten rahatım, tek üzüldüğüm nokta bir hakemin nasıl bu kadar kin güttüğünü öğrenmiş olmam. 

Bu zorlu pandemi sürecinde beni ve ailemi korkutan, beni karakola ifade vermek zorunda bırakarak itibarımı sarsan hakem Serdar Demirkaya’nın kişilik haklarıma saldırısı nedeni ile davacı olacağım. Müsabaka boyunca tüm hatalarına ve kötü davranışlarına rağmen sükunetini koruyan, oyundan atılmayan, hiçbir kötü söz kullanmayan ben, gerçekten şaşkınım, üzgünüm ve utanç duyuyorum. Diyerek sözlerine son verdi.

İşte Bedrettin Şimşek’in kendisine ait sosyal medya hesabında ifade vermesine sebep olan sözleri! img_7422.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum