Hakan Kurtaş Kimdir? İşte Detaylı Biyografisi ve Kariyeri

Hakan Kurtaş Kimdir? İşte Detaylı Biyografisi ve Kariyeri

Türk televizyon ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Hakan Kurtaş, performansıyla göz dolduran bir aktördür. Peki, Hakan Kurtaş kimdir? İşte Hakan Kurtaş'ın yaşamı, kariyeri ve merak edilen detayları.

Hakan Kurtaş'ın Eğitimi ve Kariyer Başlangıcı

1988 yılında İzmir'de dünyaya gelen Hakan Kurtaş, lise eğitimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Ardından, sanata olan ilgisini profesyonel bir kariyere dönüştürme kararı ile Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim almış ve buradan mezun olmuştur.

Tiyatro ve Televizyon Kariyeri

Kariyerine tiyatro ile başlayan Kurtaş, 2010 yılında DOT Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Punk Rock" oyunu ile sahne almıştır. Bu oyundaki performansıyla dikkat çeken Kurtaş, aynı yıl içinde popüler Türk dizisi "Ezel"in son bölümünde "Can Uçar" karakterini canlandırarak televizyon dünyasına adım atmıştır.

Çıkış Yapan Roller

Hakan Kurtaş, 2011-2012 yılları arasında "Bir Çocuk Sevdim" dizisindeki "Sinan Harmangil" rolü ile geniş kitleler tarafından tanınmaya başlamıştır. Bu rol, onun televizyon kariyerindeki asıl çıkışını sağlamıştır. Ayrıca, 2012 yılında başrolünde yer aldığı "Vücut" filminde "İzzet Gündoğdu" karakteriyle sinema sektöründe de kendini kanıtlamıştır.

Müzik ve Diğer Sanatsal Faaliyetler

Kurtaş, aynı zamanda bir müzik grubu olan Bir Aralık'ın kurucu üyelerinden biridir. Grup, Hakan Kurtaş'ın hem söz yazarlığı hem de bestecilik yaptığı projeleri internet üzerinden yayınlamaktadır. Sanatın farklı alanlarında da aktif olan Kurtaş, aynı zamanda bir dönem mizah ve karikatür dergileri için karikatürler çizmiştir.

Son Projeler ve Aktif Rolleri

En son "Meşakkat ve Karısı" adlı kısa filmde rol alan Hakan Kurtaş, aktif olarak sinema ve televizyon projelerinde yer almaya devam etmektedir.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.