Hak-İş Feniş’i fark etti

Hak-İş Feniş’i fark etti

 Feniş Alüminyum İşçileri için Hak-İş Konfederasyon’u bünyesinde düzenlenen dayanışma kampanyasında toplanan yardımlar önceki gün fabrikada...

 

Feniş Alüminyum İşçileri için Hak-İş Konfederasyon’u bünyesinde düzenlenen dayanışma kampanyasında toplanan yardımlar önceki gün fabrikada düzenlenen törenle işçilere teslim edildi. Törende bir konuşma yapan Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’in tarihinde ilk defa bir işyeri çalışanlarının direnişi için kampanya yapıldığını ve gelecek için yol gösterici olduğunu söyledi.

Feniş direnişinin haksızlığa uğramış insanların bir direnişi olduğunu, haklı ve meşru bir mücadele olduğunu söyleyen Arslan, “Feniş İşçilerinin gösterdiği kararlılık ve direncin tüm kamuoyunu etkilediği gibi Konfederasyonu ve bağlı sendikaları da etkiledi. Bu nedenle Hak-İş tarihinde ilk defa bir işyeri çalışanlarının direnişi için kampanya yapıldığını ve gelecek için yol gösterici oldu” dedi. Başkan Arslan, haklı ve meşru direnişe destek olmak ve haklarımızı almak için bakanlık düzeyinde görüşmeler yapıldığını ve Üçlü danışma kurulunda Feniş işçilerinin durumunun konuşulduğunu ve işçi alacaklarının ilk alacaklı olması konusunda kurulda anlayış birliği oluştuğunu bildirdi. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan kurul toplantısında İşsizlik Sigortası Ücret Garanti Fonundan Feniş işçilerinin 3 maaş alabilmeleri için görüşmeler yapılacağını ve çözüm bulunabileceğini umduğunu söyleyen Arslan, bu haklı ve meşru mücadelenin sonuç alınıncaya kadar süreceğini ve konfedrasyonun bu direnişi destekleyeceğini ifade etti. 

İŞÇİLERE 150 BİN TL YARDIM

 

Feniş işçileri törende birlik, beraberlik ve dayanışmanın haklı ve meşru mücadele için ne kadar önemli olduğunu, konfederasyonun bu dayanışma ile kendilerini maddi ve manevi olarak güçlendirdiğini ifade ettiler. Konfederasyondan ve sendikamızdan beklentilerini dile getirdiler. Şube Başkanı Şerafettin Koç, Feniş direnişinin 85 gündür sürdüğünü ve bu süreçte yaşananları katılımcılara anlatarak, Konfederasyon bünyesinde yapılan bu dayanışmanın kendilerini moral ve motivasyon açısından güçlendirdiğini ve bu desteğe her zaman yanlarında hissettiklerini ifade etti. Kampanyada toplanan 150.000. TL. Yardım Mahmut Arslan tarafından Şube Başkanı Şerafettin Koç'a teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.