Hak ettiğimiz promosyonu verin

Hak ettiğimiz promosyonu verin

Tüm Emekli-Sen Gebze Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Cemil Yüksek bankaların emeklilere hak ettiği promosyonu vermelerini istedi.

3 yılda bir bankaların emeklilere verdiği promosyon güncellemesi bu şubat ayında SGK ve Bankalar Birliği arasında yapılacak. Sürece dair değerlendirmede bulunan Tüm Emekli-Sen Gebze Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Cemil Yüksek bankaların emeklilere hak ettiği promosyonu vermelerini istedi. Yüksek en az kamu emekçilerinin aldığı promosyonun tüm emekliler için geçerli olmasını savundu. Yüksek açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
YİNE GÖRMEZDEN GELDİLER
“2020 yılına girdiğimiz şu günlerde yüzdelik küçücük emekli aylıklarına yapılan artışların karşısında elektrikten doğalgaza ekmekten ulaşama yaşamın her alanında bizlere dayatılan zamlarla girdik. Tercihini sermaye ve zenginden yana yıllardır kullanan siyasi iktidar bu yılda da emeklilerin sıkıntılarını görmemezlikten gelmiştir.
TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMALI
Elektrik ve doğalgaza, ekmeğe, temel tüketim maddelerine yapılan yüksek zamlar emeklilerin emekçilerin belini daha da bükmüştür. 3 yılda bir bankaların emeklilere verdiği promosyon güncellemesi bu şubat ayında SGK ve Bankalar Birliği arasında yapılacak. Sendikamızın da bu görüşmelere çağrılarak taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. 
HAK ETTİĞİMİZ PROMOSYONU VERİN
Bir emekliden ortalama 3 bin liranın üstünde işlem kârı yapan bankalar 400 -500 TL gibi promosyon vereceklerini seslendiriyorlar. Talebimiz en ez kamu emekçilerinin aldığı kadar olmasıdır. Buradan emekli aylıklarının verilmesine aracılık eden banka yöneticilerine sesleniyoruz. Yıllık milyarlarca lira kârlar ediyorsunuz. Emeklinin hak ettiği gerçek promosyonu verin.
ÖRGÜTLÜ GÜÇLER HAKLARINI ALIR
Yönetenlere sesleniyoruz. Tercihlerinizi sermayeden ve zenginden değil emekçileri emeklileri de görüp durumlarını düzeltecek tedbirler alarak yapın.
Emeklilere sesleniyoruz. Gelin sendikamıza üye olup örgütlenmeye güç verin. Örgütlü güçler haklarını söke söke alırlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.