HAFTANIN KONUĞU: HASAN HACIOĞLU

HAFTANIN KONUĞU: HASAN HACIOĞLU

RÖPORTAJ: GÜVEN ÇAĞLAYAN‘BAŞARIYA GİDEN YOL SİSTEMDEN GEÇER’Gebze’nin yardımsever, vatansever kişiliyle bilinen 500 kişiye iş istihdamı sağlayan...

RÖPORTAJ: GÜVEN ÇAĞLAYAN

‘BAŞARIYA GİDEN YOL SİSTEMDEN GEÇER’

Gebze’nin yardımsever, vatansever kişiliyle bilinen 500 kişiye iş istihdamı sağlayan Trakya Turizm’in sahibi iş adamı Hasan Hacıoğlu gazetemizin konuğu oldu. İki dönem Gebzespor’da yöneticilik yapan Hacıoğlu, spor, siyaset ve iş dünyası üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

HASAN HACIOĞLU KİMDİR

1961 yılında Bulgaristan’da dünyaya gelen Hasan Hacıoğlu 1989’da Gebze’ye gelerek 1996 yılından bugüne 500 kişinin iş istihdamı sağladığı Toin Trakya Turizm şirketinin işletmeciliğini yapıyor. Geçtiğimiz dönem Gebze Belediyesi meclis üyeliği yapan Hacıoğlu uzun süre siyaset arenasında Gebze’ye hizmet etti. Başarılı iş adamı bu dönem Gebze Ticaret Odası meclis üyeliği görevini yürütüyor.

GERÇEK GEBZESPOR’LU

Gebzespor’da 2 dönem yöneticilik yapan görev süresi içinde gönüllerde taht kuran Hasan Hacıoğlu öyle bir iz bıraktı ki hiç unutulmadı. Vatanına, bayrağına bağlı olduğu kadar yaşadığı şehrin bütün değerlerine de yüksek sadakatla bağlı olan, sahip çıkan Hacıoğlu Gebzespor yöneticiliği döneminde iç sahada alınan mağlubiyetleri içine sindiremeyip ağlayacak, yönetici olduğu dönemlerde 4 dairesini feda edecek kadar da Gebzespor’lu

İLKER ÇAKIR’LA BAŞARI GELECEKTİR

Gebzespor camiasına seslenen başarılı iş adamı, sonuç ne olursa olsun. İlker Çakır’ın değerini bilmeliyiz. Gebze’de bu şekilde yaşadığı kente, hiçbir karşılık beklemeden sahip çıkan,  parmakla gösterilecek kadar az insan var. Gebzespor İlker Çakır’la büyük başarılar elde edecek biraz daha sabırlı olunmalı.

ÇAKIR’A DESTEK VE ÖNERİ

 Futbolda başarı kolay kazanılmıyor. Futbolun içinden gelmiş, daha önce futbol oynamış biri olarak İlker Başkana mücadeleyi asla bırakmamasını ve yanına mutlaka futbolun içinde gelen vizyonu, bilgisi, çevresi ve duruşu olan birkaç isim almalı ve yetkilendirmesini öneririm. Gebzespor’a desteğimiz her zaman sürer. İş hayatında olduğu gibi futbolda da ekip ruhu, çalışacağın arkadaşlar çok önemli. Başarı için işi bilen doğru kadro ve takım ruhu şart.

TESİS OLMADAN SPOR GELİŞEMEZ

Gebze’de sportif tesisler son derece yetersiz, nüfus yoğunluğuna göre bakacak olursak sahalar ve Altyapı çok gerideyiz. Ülkenin her tarafının futbol sahalarıyla donatıldığı bir dönemde Gebze saha yaptıramıyorsa bu da yerel yönetimin eksiliğidir.  Bir sahada 4 takım idman yaparsa Gebze futbolu gelişmez ancak anlık başarılarla kendimizi avuturuz. Burada da Belediyeler spora yönlendirici çalışmalar yapmalı. Bu gençlik bizim geleceğimiz olacak, onun için spor alanları, eğlence alanları olmalı. Sosyal aktiviteler fazlasıyla olmalı.

GEBZE KABINA SIĞMIYOR ARTIK

Gebze’de şehircilik ve imar konusunda büyük sorunlar yaşıyoruz. Gebze Belediyesi bir sistem kurmalı.  İmar ve şehir düzeninde uzun vadeli çalışmalar yapmalı. Trafik sorunlarına, gençler için sportif tesislere daha büyük yatırımlar yapmalı. Seçim önceleri çalışarak, günü kurtarma mantığı ile hareket edilmemeli. Bu şehir kabına sığmıyor artık.

 BORÇ ÇOK HİZMET YOK

Devletin büyük sermayeleri var. Belediyelere nüfusa göre büyük kaynaklar aktarılıyor. Belediyelerimizin inanılmaz borçları var. Neye göre borçlandırılıyor. Yada aktarılan paraların karşılığında bu kente ne kazandırıldı. Bir şirket gibi yönetilmeli Belediyeler ve Belediye Başkanları da bunun sorumlusu olmalı.

NAİL ÇİLER BÜYÜK ŞANS

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in bütün söylemlerinin arkasındayım. Gebze için büyük bir şans. Gönülden ve son derece samimi, Gebze için büyük çabaları var. Bana göre Gebze’nin en önemli değerlerinden biri. Daha iyi yerlerde görmek isteyeceğim bir karakter.

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Biz Gebze’de yaşıyoruz. Bu şehrin değerlerine ve bu şehre katkı sunanlara sahip çıkmalıyız. Yapmamız gereken çok şey var.

Söz konusu sorunlar olunca o parti bu parti demeden omuz omuza vermeliyiz. Sadece düğün yada cenazelerde yan yana olmak yetmez. Her konuda samimiyetin ön planda olması gerekli.

 AĞLAYAN MI YOK?

Ben inanıyorum ki Belediyeler proje ürettiğinde devlet her türlü desteği verir. Demek ki, proje üreten yok. Halk olarak her şeyi sorgulayan, araştıran ve isteyen bir yapıya bürünmeliyiz. Sorgulamadan istemeden bir çok şey olmuyor.

 

MİLLİ GELİRE YAZIK

Mutlukent’te, GOSP kavşağında yıllardan beri trafik kilit. Defalarca söylememize rağmen yapılmıyor. Bunlara çözüm üretilmeli. Orada her gün araçların 20 dakika beklemesi aylığa yıllığa vurduğun zaman ülke için büyük ekonomik kayıplar. Milli gelire zarar bunlar. Araçların 1 ayda yaktığı mazot parasıyla oraya köprü yapılır. Bunu yapak, yaptırmak bu kadar zor mu?  

KASIT VAR

Yavuz Selim köprüsüyle ilgili 173 bin TL icra geldi. Bu sorun çözülmüyor. Kaçak geçmişim 10 katı ödeyecekmişim, neden hangi suçu işlemişim. Benim arabalarımda OGS var. 10 kere okumuş 10 kere okumamış, okumadıysa kameradan tespit et. Bankada para var. Otomatik ödeme talimatı var. Çek paranı. Arabanın plakası var. Ruhsatı var. Ne demek kaçak geçiş. Neye göre bana böyle bir ceza veriyorsunuz. Neden benim bu mağduriyetimle ilgili tek bir yerel yönetici arayıp da sormaz. İnsan demez mi bu adam 500 kişiye istihdam sağlıyor. Bu adamın sorunu ne diye ilgilenmez mi?

KARAYOLLARINDA GİŞE OLMAZ

Karayollarında bana sürekli mesaja geliyor. Bunların sistemin öyle bir şey yok. Devlette böyle bir sözleşme yaptıklarını söylüyorlar. ihlalli geçişlere 10 katı alma hakkına sahibiz sözleşmesi.

Bu işin Altyapısını yaptınız mı? Neden senin sistemin HGS’yi okumuyor. Böyle bir şey olabilir mi. Kamera yok herhangi bir şey yok. Uyarı yok. Kasıtlı bir şekilde kaçak geçişler var diyerek 173 bin TL ceza kesiyorlar. Bu işte kesinlikle bir kasıt var. Kasıt olmasa Karayollarında gişe olmaz. Türkiye’nin hiçbir Karayolunda gişe yok.

 

KAPIKULEYE BÜYÜK BİR OTOPARK YAPILMALI

Kapıkule’de kamyonlar saatlerce sıra bekliyor. Randevu sistemi kur, tırların kapıdan geçiş günü ve saati belli olsun o kadar araba orada beklemesin. Araba gidiyor orada tüm gün bekliyor. Eziyetten başka bir şey değil.Araçlar saatte 10 metre yol gidemiyor. Araçlar bozuluyor. Şoför aç susuz, dinlenememiş.  Bunların hepsi milli gelire zarar veriyor. Yazık değil mi? Teknoloji o kadar gelişti. Büyük çileler çekiyoruz. İnanılmaz yoruluyoruz.   Devlet buralara bir sistem kurmalı.

 

EKMEĞİ EKMEKÇİYE VERECEKSİN

Her şeyi devlet büyüklerinden bekliyoruz. Sorunlarımızı anlatmak için Ankara’larımı gidelim. Yerel yönetimler ne iş yapar? Tarımcıyı, esnafı, fırıncıyı, tırcının problemlerini dinlemelisin. Yine isteğini yap ancak önce dinle.

UKM NE İŞ YAPAR?

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKM) de kafalarına göre kararlar alınıyor. İçlerinde bir tane servisçi yok. Karar alanlar işi bilmiyor. Çakal deresine bıraksan Gebze’de kaybolacak insanlar yetkilendirilmiş. Benim derdime nasıl merhem olabilir bu insanlar. Otobüsleri Gebze’nin içinden geçirecek yolum yok. Trafik tıkanıyor, otobüs dönemiyor. Gebze’yi, arabacılığı, sektörü bilmiyorlar. Bu işin tabanından gelip bilen adamlar görevlendirilmeli. Defalarca söyledik, ilgilenen yok. UKM ne iş yapar? bu sorunlarla ilgilenmeli ve çözmeli.

OTURDUĞUNUZ KOLTUĞUN HAKKINI VERİN

Ufak tefek bürokrasi sorunlarından dolayı insanlar eziyet çekiyor. Herkes oturdukları koltukların hakkını vermeli.

DEVLET YETKİLİLERİNE SESLENDİ

Büyük bir kitlenin sorumluluğu üzerimizde, sorunlarımıza muhatap bulamıyoruz. Yavuz Selim köprüsünde yaşadığım mağduriyetle ilgili Gebze Yerel yönetimin, Ak Parti İlçe Teşkilatının aramasını sorunlarımızla ilgilenmesini beklerdim. Biz 500 ailenin geçimine direk katkı sunuyoruz. Bu adamı bir kez dinleyelim demeyen yöneticilerimiz var.

BEN KAZANIRSAM DEVLET KAZANIR

Bu adam yarın batarsa 500 kişi işsiz kalacak. Ben ne kadar çok kazanırsam devletimize o

kadar çok vergi öderim. Cumhurbaşkanımız 1 kişi çalıştıran bir iş yerine bile gereken hassasiyet gösterilmeli derken, bizim bu tarz sorunlarımıza kulak veren kimsenin olmayışı yerel yöneticilerimizin eksikliğidir.

BU ÜLKENİN YÜKÜ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ÜZERİNDE

Ben yıllardır Milliyetçi Harekat Partisine üyeyim. Milletimin, bayrağımın, vatanımın, yaşadığım şehrin değerleri benim için her şeyden önce gelir.

Türkiye’nin bütün yükü Cumhurbaşkanı’nın sırtında. Yiğidi öldür hakkını yeme, günde 4-5 tane farklı illere gidiyor. Tüm mesaisini bu ülke için harcıyor. Bir kişi bu kadar çalışıyorsa herkes onun gibi çalışmalı ki ülke daha çok kalkınsın.

HERKES ÖZVERİLİ OLMALI

Gebze’de büyük bir kara düzen var.  Birçok konuda büyük eksiklikler var. İlçe teşkilatları insanların içine girmeli, derdini sormalı, yarın oy isteyecekler, herkes özverili çalışmalı. Millet olarak rahatlığa alışmışız. Daha çok üretmeliyiz.

TARIMI AYAĞA KALDIRMALIYIZ

Biz tarım ülkesiydik. Bugün bir çok şeyi dışarıdan alıyoruz. Bizim topraklarımız son derece verimli. Kendi üreteceğimiz meyvelere, sebzelere dışarıdan para verip alıyoruz. Devlet bu konuda insanları teşvik edici, üretici ve destekleyici projeler üreterek tarımı ayağa kaldırmalı.

GÖNLÜMDEN EVET GEÇİYOR

Referandumda gönlümden evet geçiyor. 600 milletvekili ve 18 yaş sınırını doğru bulmuyorum. 550 milletvekili ne yapmış ki 600’ü ne yapacak. Evet çıkarsa ülkede daha hızlı kararlar alınır. Bugün Belediye bunu yapamıyor. Şimdiye kadar anlattığım bürokrasi zorlukları daha hızlı çözülebilir. Referandumda  gönlümden evet demek geçiyor.












HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.