Hafriyat uygulamaları örnek oluyor

Hafriyat uygulamaları örnek oluyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat uygulamaları diğer illere örnek oluyor. Türkiye’deki yaklaşık 20 Büyükşehir Belediyesi bu örnek...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat uygulamaları diğer illere örnek oluyor. Türkiye’deki yaklaşık 20 Büyükşehir Belediyesi bu örnek çalışmaları kendi belediyelerinde uygulayabilmek amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye’sine teknik geziler düzenliyor. Bu kapsamda Samsun ve Trabzon’dan gelen teknik ekip ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın yapmış olduğuydu Uydu Takip, Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemleri, Hızlı Geçiş Sistemleri gibi çalışmalar, kullanılan ve geliştirilen programların işleyişi paylaşıldı. Teknik ekip ayrıca, Kent Konut A.Ş. tarafından Gebze’de proje uygulaması yapılan Madeks-Kırmataş Rehabiliteye Hazırlık Maksatlı Dolgu Sahası’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

 18 Mart 2004 tarihli ve 25406 Sayılı Resmi Gazete Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği yayımlandı. Ayrıca, Çevre ve Orman Bakanlığı 20.05.2008 tarihli ve 882 sayılı 2008/6 Genelgesiyle "hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atığı oluşumundan bertarafına kadar yönetimini kapsayan bütün faaliyetlerin kontrolü ve denetimini yapmak görevi"  ve  “idari yaptırım kararı verme” yetkisini Büyükşehir’e devretti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.