HADO Milli Takımı Dünya Kupası’na Katılacak
Geçtiğimiz yıl İngiltere'nin Coventry kentinde Avrupa Şampiyonu olan HADO Türkiye Milli Takımımız, 23-25 Mayıs 2025 tarihlerinde Çin’in Şanghay kentinde düzenlenecek HADO Dünya Kupası’nda yeniden kürsüye çıkmayı hedefliyor.
Ay-yıldızlılarımız, antrenör Onurcan Şimşek yönetiminde, İstiklal AVM’de yer alan HADO sahasında çalışmalarını gerçekleştiriyor. Avrupa şampiyonu unvanıyla turnuvaya katılacak olan milli takımımız, 19 Mayıs 2025 tarihinde Çin’e hareket edecek ve hazırlıklarını son etapta da turnuva sahasında sürdürecek.
Son olarak, 2024 yılında İngiltere’nin Coventry kentinde düzenlenen HADO Avrupa Şampiyonası’nda finalde ev sahibi İngiltere’yi mağlup ederek Avrupa şampiyonluğuna ulaşan HADO Türkiye Milli Takımımız, Dünya Kupası’nda da aynı başarıyı tekrarlamak ve ülkemize madalya kazandırmayı hedefliyor.
REKOR PARA ÖDÜLÜ
Turnuvaya büyük bir ilginin beklendiği organizasyonda, toplam 20 milyon Japon Yeni (yaklaşık 5,3 milyon Türk Lirası) tutarındaki ödül havuzu yer alacak. Bu prestijli organizasyonda millilerimiz, B Grubu’nda İskoçya, Japonya, Çin, Çin Hong Kong, Yeni Zelanda, Fransa, Tayvan ve Fas gibi güçlü rakiplerle mücadele edecek.
HADO Dünya Kupası 2025, yalnızca sporcu performanslarıyla değil, aynı zamanda artırılmış gerçeklik teknolojisiyle sunduğu yenilikçi yapısıyla da dünya genelinde milyonlarca izleyiciye ulaşacak ve HADO’nun uluslararası düzeydeki yükselişini pekiştirecektir.
HADO HAKKINDA
22 Ekim 2019 tarihinde Sportant firmasının girişimleriyle Türkiye’ye giriş yapan HADO, ardından Teknospor A.Ş. ile de hızla yayılan HADO, Türkiye’deki 50 üniversite ve 15 ilde pilot olarak gençlerle buluşmaktadır. HADO ayrıca Okul Sporları bünyesinde ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun branş sporu olarak diğer Espor kategorilerinden farklı bir dinamiğe sahiptir.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.