Hadi öldürsene canikom

Hadi öldürsene canikom

 Gebze’de faaliyetlerine devam eden  Bilkar Bilim Sanat Kooperatifi  (BİLKAR)  tarafından 17 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek etkinlikle...

 

Gebze’de faaliyetlerine devam eden  Bilkar Bilim Sanat Kooperatifi  (BİLKAR)  tarafından 17 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek etkinlikle Aziz Nesin’in romanından tiyatroya uyarlanan ‘Hadi öldürsene canikom’ isimli oyunu sahneleyecek.

Aziz Nesin’in insan, sevgi ve paylaşım üzerine yazdığı en sevilen komedisi olan bu oyun; bir apartmanın zemin katında yalnız yaşayan iki dul ve yaşlı kadının trajikomik hikayesidir. Beraber yalnızlıklarını paylaşan bu iki kadın, ölmüş kocalarının anıları ve sahte aşk mektupları ile kendilerini avuturlar.

Gazete ve radyo haberleri, kendini havagazı memuru olarak tanıtan, evine girdiği yalnız kadınları öldüren bir erkekten bahseder. Havagazı memuru gelir ve hayatın sürprizleri, gerçekleri ortaya çıkar. 1970’lerde yazılmış bu eser Aziz Nesin’in kendisine özgü güçlü mizahı ile günümüz insanının yalnızlık ve sevgisizlik sorununa da gülerek ve düşünerek bakmamızı sağlıyor.

Yazan: Aziz Nesin

Yöneten: Abbas Kırçıl

Oynayanlar,

Derya Ağdaş

Emek Nalbant

Fatih Erdaş

17 Ocak 2018 Çarşamba

Gebze Osman Hamdi Bey

Kültür Salonu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.