Hacia la heelga en Baldur

Hacia la heelga en Baldur

Çayırova Şekerpınar’daki fabrikada direniş bugün itibariyle 39’ncu gününe girerken işçiler Türkçe ifadeyle “Baldur’da greve doğru”; İspanyolca ifadeyle “Hacia la heelga en Baldur” halinde

Direniş var geleceksen

Çay hep var… İçeceksen

 

grev2222.jpg

 

** İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon’da Birleşik Metal-İş ile Türk Metal arasında yargıya sıçrayan örgütlenme mücadelesini BMİS’in kazanmasının ardından beş işçi çıkartılmıştı

 

grevvvv3333.jpg

 

** Çayırova Şekerpınar’daki fabrikada direniş bugün itibariyle 39’ncu gününe girerken işçiler Türkçe ifadeyle “Baldur’da greve doğru”; İspanyolca ifadeyle “Hacia la heelga en Baldur” halinde

 

 

 

Şekerpınar’da TAYSAD OSB’nin hemen kıyısında kurulu İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Türk Metal ile BMİS arasında iki yıl süren yetki davasının BMİS lehine sonuçlanmasının ardından işçilerden Baştemsilci Erkan Kaya ve temsilci Bülent Kılıç’ın yanı sıra Serkan Akgün, Serkan Yolcu ve Yunus Yazılı’nın işlerine son verilmişti.

İŞE ALIMLAR DEVAM EDİYOR

Haber sayfamızın yan tarafında genişçe yer verdiğimiz kanun maddeleri, önemli. Bir de birebir tanık olduğumuz vakadır ki çeşitli gerekçelerle beş işçinin işten atıldığı Şekerpınar’daki Baldur Süspansiyon’un direnişçi işçilerine konuk olduğumuz günde de işe alımlar için başvurular kabul ediliyordu.

İŞVERENDEN SEBEP

OBJEKTİF OLAMIYORUZ

Objektif habercilik gereği fabrikanın güvenliğine iletişim bilgilerimizi iletip işverenin veya yönetiminde çıkan ve çıkacak haberlere dair yanıt hakkı olduğunu aktardık. Henüz arayan soran yok. Bilindiği üzere Baldur’daki vakaya dair gerek ulusal gerekse yerel basında çok sayıda haber, tek taraflı çıkmıştı. İşverenin veya Şekerpınar’daki yönetiminin suskunluğunu koruması halinde işverenden sebep şartlar gereği objektiflik içermeyen haberler, yayınını sürdürecek.

TÜRK METAL’İN DE YANIT HAKKI BAKİDİR

BMİS’in iki yıl kadar önce örgütlenme çalıştığı işyerinde iddialara göre işverenin çağrısı ile Türk Metal örgütlenme çalışması yürütmüş. Yine iddialar doğruysa Türk Metal yakın tarihteki bir pratiğine, işveren marifetiyle sendikal örgütlenme türü ahlaki boyutu da, emek eksenli boyutu da tartışmalı bir örgütlenme modeline girişmiş ancak iki sendika arasındaki dava bir süre önce BMİS lehine sonuçlanmış. Öte yandan Türk Metal Sendikası’nın da bu detaya dair yanıt hakki baki ancak benzer içerikli çok sayıda habere karşın henüz kullanmış değiller.

 

hazir.jpg

 

İÇERİSİDE DIŞARISI DA HAZIR:  Taraflar süreç içinde toplu sözleşmeye imza atmazlarsa Baldur önündeki direniş yakın tarihte greve dönüşecek. İşten çıkartılan ve direnişte olan işçilere direnişlerinin 35’nci gününe denk gelen 04 Aralık Cuma günü konuk olduk. Bugün direnişte 39’ncu günleri ve greve hazırlanıyorlar. Şekil o ki greve direnişteki işçiler kadar içerideki arkadaşları da, hazır.

aydin-006.jpg

 

AYDIN SÜRECİ GAZETEMİZE DEĞERLENDİRDİ: BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın sendikal süreci gazetemize değerlendirdi. Aydın’ın değerlendirmelerini yarınki sayımızda okuyabilirsiniz.

emep-001.jpg

BAŞKAN AKAR’DAN ZİYARET: Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar direnişçilere konuk olduğumuz gün eş zamanlı bir destek ziyareti gerçekleştirdi. BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve direnişteki işçilerle birlikte görülen Akar gerek direniş gerekse taraflar anlaşamayıp greve geçilirse greve, her tür desteği gerçekleştireceklerini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.