Hacı adaylarını dualarla uğurladı

Hacı adaylarını dualarla uğurladı

 Ülkemizin değişik yerlerinden Hac farizasını yerine getirmek üzere kafileler yola çıkarken Darıcalı ve Gebzeli hacıları kutsal topraklara uğurlandı. ...

 

Ülkemizin değişik yerlerinden Hac farizasını yerine getirmek üzere kafileler yola çıkarken Darıcalı ve Gebzeli hacıları kutsal topraklara uğurlandı.  Darıca Merkez Camii önünde ve Gebze stadının bahçesinde düzenlenen uğurlama töreniyle kutsal topraklara doğru yola çıktı. Düzenlenen programda okunan Kuran-ı Kerim, ilahiler ve dualar eşliğinde hacı adaylarına son uyarılar yapılıp görev ve sorumlulukları hatırlatılırken Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan kutsal topraklara giderek hac görevini ifa edecek hacıları tebrik ederek hayırlı yolculuklar dilediler. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Hacı adaylarımızın bu büyük heyecanına eşlik ediyoruz. 1997 yılında kutsal topraklara gitmek bize de nasip oldu. Rabbim herkese nasip etsin. Geride bıraktıklarınız bize emanet. Aileleriniz bizim de ailemiz, kardeşimiz, bacımız. Gözünüz arkada kalmasın. Allah niyetinizi kabul eylesin" dedi. 

ÖNEMLİ BİR İBADETİ YERİNE GETİRİYORSUNUZ

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise hacı adaylarına hitaben yaptığı kısa selamlama konuşmasında, “Bugün hac ibadetini yerine getirmek üzere aramızdan ayrılacak olan siz değerli hacı adaylarımızın öncelikle o güzel mekânlara kazasız belasız gidip gelmenizi temenni ediyorum. Bu önemli ibadetle birlikte hayatlarında yeni bir sayfa açacak olan siz değerli hacı adaylarımız, bundan sonra herkese örnek teşkil edecek bir yaşantıyla herkese örnek olmak gibi önemli bir görevi üstlenmiş bulunuyorsunuz. Kutsal topraklardan alacağınız feyzi ve bereketi aileniz ve çevrenizdeki insanlarla birlikte en iyi şekilde paylaşmanız temennisiyle haccınızın şimdiden hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ederim” diyerek hacı adaylarını tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.