GYTE'ye mükemmellik ödülü

GYTE'ye mükemmellik ödülü

 Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Avrupa Komisyonu tarafından verilen ‘Eğitimde Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü. GYTE Türkiye’de...

 

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Avrupa Komisyonu tarafından verilen ‘Eğitimde Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü. GYTE Türkiye’de ödüle layık görülen üçüncü üniversite oldu.

Konu hakkında GYTE’den yapılan açıklamada, “Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, (GYTE) Avrupa Komisyonu tarafından verilen Mükemmellik Ödülü olan AKTS Etiketini ve bu başarısından dolayı Yükseköğretim Kurumu tarafından verilen Teşekkür Belgesini, Diploma Eki Etiketini ve 2014-2020 döneminde geçerli olacak Erasmus Üniversite Beyannamesini almaya hak kazandı. AKTS Etiketi, yükseköğretim kurumlarına sadece Avrupa Birliği içerisinde değil aynı zamanda tüm dünyada uluslararası tanınırlık ve prestij sağlamakta; sunulan eğitimin kalitesini ve şeffaflığını artırmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

22 AVRUPA ÜLKESİNDE 200’E YAKIN KURUMU SAHİP

 

GYTE konu hakkında 1 Haziran 2013’te başvurusunu yaptı ve 18 Aralık 2013 tarihinde ödüle layık görüldü. GYTE Rektörü Prof. Dr. Orhan Şahin, “Enstitümüz, AKTS Etiketinin yanı sıra 2009 yılında ilk kez aldığı ve 2013 yılında geçerliliği dolan Diploma Eki Etiketini almaya tekrar hak kazanmıştır. 22 Avrupa ülkesinde 200’e yakın yükseköğretim kurumunun sahip olduğu DE Etiketinin neredeyse zorunlu hale gelmesi AKTS Etiketinin de kurumumuzun ilerlemesinde büyük bir avantaj sağlayacağına işaret etmektedir. Bu başarılara ek olarak Erasmus programı kapsamında öğrenci ve personelimize yurtdışında bulunma imkânı tanıyan Erasmus Üniversite Beyannamesinin de 2020 yılına kadar yenilenmesi hakkını elde etmiştir. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, uluslar arası akreditasyon faaliyetlerindeki ilerlemesini ve Türk Eğitim sistemindeki öncü konumunu AKTS Etiketi, DE Etiketi ve Erasmus Üniversite Beyannamesini (Erasmus +) ve Teşekkür Belgesi hak ederek pekiştirmiş ve GYTE’li olmanın ayrıcalığını tüm paydaşlarına yaşatmıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.