Güzeller ve Y. Selim’e aile sağlığı merkezleri

Güzeller ve Y. Selim’e aile sağlığı merkezleri

  Gebze Belediyesi’nin katkılarıyla Güzeller ve Yavuz Selim mahallelerine kazandırılan aile sağlığı merkezlerinin açılışı Kocaeli Valisi...

 

 

Gebze Belediyesi’nin katkılarıyla Güzeller ve Yavuz Selim mahallelerine kazandırılan aile sağlığı merkezlerinin açılışı Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yapılan yatırımlarla Gebze’de sağlık hizmetlerinde önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi

 

Sağlıkta çifte yatırım çifte açılış 

 

Gebze Güzeller ve Yavuz Selim mahallelerine kazandırılan aile sağlığı merkezleri, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın katıldığı törenlerle hizmete girdi. İlk tören Güzeller Mahallesi’nde düzenlendi. Hayırsever Veysel İlhan’ın tarafından Kocaeli Valiliği İl Özel İdaresi ve Gebze Belediyesi’nin girişimleriyle yaptırılan Ayşe İlhan Aile Sağlığı merkezinin açılışı protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra törene, Gebze kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AKP Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Halk Sağlığı Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, Halk Sağlığı Müdürü Melih Kastı, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Doğangüzel, AKPİlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HAYIRSEVER VEYSEL İLHAN

Halk Sağlığı Müdürü Melih Kastı’nın aile sağlığı merkezine ilişkin verdiği konuşmasıyla başlayan törende hayırsever Veysel İlhan selamlama konuşması gerçekleştirdi. İlhan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizim bu katkımız deryada bir damla. Ekonomik durumu iyi olan hayırsever işadamı kardeşlerimizi bu tür yatırımlar yapmaya davet ediyorum. Rahmetli annemin adını taşıyan TESÇEV Ayşe İlhan Aile Sağlığı Merkezi’nin kazandırılmasında bizleri destekleriyle yalnız bırakmayan Gebze Belediye Başkanımız Adnan Köşker’e katkılarından ötürü huzurlarınızda teşekkürlerimi bir kez daha sunarım. Gebze’mize ve mahallemize hayırlı olsun.  Buraya başvuracak hastalarımıza Rabbim şifa versin.”

ÖNEMLİ BİR EKSİK GİDERİLECEK

Veysel İlhan’ın ardından söz alan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise konuşmasında, sağlık yatırımlarıyla Gebze’de sağlık hizmetlerinin kalitesinin hızla yükseldiğini söyledi. Arslan’ın ardından söz alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, açılışı yapılan aile sağlığı merkeziyle mahallenin önemli bir eksikliğinin giderildiğini söyledi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya arsanın kazandırılması noktasında desteklerinden ötürü teşekkür eden Başkan Köşker,  “Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

SAĞLIKTA HİZMET KALİTESİ ARTTI

Başkan Köşker’in ardından söz alan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli ve Gebze’ye yapılan yatırımlarla, sağlık hizmetlerinde kalitenin arttığını dile getirdi. Hastanelerde yaşanan kötü görüntülerin, uzun kuyrukların, personel yetersizliklerinin yapılan yatırımlar ve yeni hizmetlerle ortadan kaldırıldığını söyleyen Topaca, 12 bin kişinin yaşadığı Güzeller mahallesi sakinlerinin birinci basamak sağlık hizmetlerini aile sağlığı merkezinden alabileceğini ifade etti. Vali Topaca sözlerini hayırlı olsun temennileriyle sona erdirdi. Konuşmaların ardından TESÇEV Ayşe İlhan Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesti. Törenin ardından Vali Topaca ve beraberindeki heyet, aile sağlığı merkezini gezerek doktorlardan hizmetler hakkında bilgi aldı.

MODERN ÇALIŞMA KOŞULLARI

Günün ikinci açılışı için Yavuz Selim Mahallesi’ne geçen protokol; Kocaeli Valiliği ve Gebze Belediyesi’nin katkılarıyla yapımı tamamlanan aile sağlığı merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Burada düzenlenen törende bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın desteği ve katkılarıyla Gebze’ye kazandırılan aile sağlığı merkezleri sayesinde, hekimlerin fiziki şartları düzgün koşullarda vatandaşlara hizmet etmelerinin sağlandığını ifade etti. Yeni yatırımlar sayesinde doktorların hizmet için Gebze’yi tercih ettiklerini dile getiren Başkan Köşker, böylesi önemli bir yatırımı Yavuz Selim Mahallesi’ne kazandırılmasında katkı sağlamaktan ötürü kıvanç duyduklarını da sözlerine ekledi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Yavuz Selim Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, vatandaşa kıymet veren bir devlet anlayışıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ESAS

 

Vali Topaca, “Vatandaş memnuniyeti bizim için önemlidir. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla, fiziki şartları yeterli bu aile sağlığı merkezinden sağlık hizmeti alacağını görmek, çalışmaların bu yönde doğru bir şekilde yürütüldüğünün bir kanıtıdır. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini protokol kesti. Vali Topaca ve beraberindekiler, sağlık merkezi hakkında sağlık müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.  Yavuz Selim Aile Sağlığı Merkezi’nde 4 doktor ve 4 yardımcı sağlık personeli mahalle sakinlerine hizmet verecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.