Güzeller OSB Meslek Eğitim  Merkezi 151 dalda eğitime başladı

Güzeller OSB Meslek Eğitim Merkezi 151 dalda eğitime başladı

Gebze Güzeller OSB içerisinde açılan Mesleki Eğitim Merkezi 151 dalda iş garantili eğitim verecek. OSB Başkanı Adem Ceylan “ Türkiye’de işsizliği iş edinmiş insanlarımız var.

Biz eski çırak okullarını çağın standartlarına taşıyarak iş arayan değil aranan elemanlar yetiştireceğiz” dedi.

Gebze Güzeller OSB Güzeller Eğitim Kurumu kısa bir sürede eğitim kampüsüne dönüştürerek Türkiye genelinde bir ilke imza attı. OSB bünyesinde kurulan Gebze Güzeller Mesleki Eğitim Merkezi Türkiye sanayisinin gözbebeği konumuna geldi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte geliştirilen bu büyük proje ile sanayi kuruluşlarının yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Ceylan “Memleket meselesi” olarak gördükleri bu proje ile “Arayan değil aranan eleman” yetiştireceklerini söyledi. 

Gebze Güzeller OSB içerisinde eğitim hamlesine Nurşen Ceylan Ana Okulu ile başlayan Güzeller OSB, ardından Özel Adem Ceylan Final Teknik Kolejini kurdu. Kuruluş çalışmalarını 2020 yılında bir adım daha ileriye taşıyarak Gebze Güzeller Eğitim Merkezi ile taçlandıran OSB bünyesinde adeta bir eğitim kampüsü oluşturdu. 

Güzeller OSB Türk sanayisinin hizmetine açtığı Teknik Eğitim Merkezi ile ilgili tanım programlarına imza atmaya başladı. Öncelikli olarak Kocaeli ve Gebze’de bulunan sanayi kuruluşlarına teknik eleman yetiştirmek amacı ile kurulan Eğitim Merkezi Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleri ile Türkiye çapında bu dalda atılan ilk adım olarak dikkat çekiyor. Bu projenin başarıya ulaşması halinde sayılarının artırılacağı belirtiliyor.

ÖNCE KOCAELİ VE GEBZE 

Güzeller OSB Teknik Eğitim Merkezi kapılarını STK’lara açtı. Kısa bir süre önce bölgemizde bulunan muhtarlarla bir araya gelen Eğitim Merkezi geçtiğimiz gün bölgemizde bulunan hemşeri derneklerinin yöneticileri ile bir araya gelerek yapılacak çalışmaları aktardı ve destek istedi.

DERNEK BAŞKANLARI KATILDI

Düzenlenen tanıtım toplantısına Güzeller OSB Yönetim Kurulu ve Eğitim Merkezi’nin kurucu Başkanı Adem Ceylan, Genel Müdür Oğuzhan Ceylan katıldı. Okul Müdür yardımcılarının da katıldığı toplantıda Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Müdür Yardımcısı Mehmet Mutlu’nun sunumuyla bölgedeki muhtara, Özel Nurşen Ceylan Anaokulu, Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji ve Özel Güzeller Mesleki Eğitim Merkezi hakkında bilgilendirme yapıldı.

HİÇ PARA HARCAMADAN PARA KAZANACAKLAR

2000 yılında ilk öğrencilerini almaya başlayan Eğitim Merkezi Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Toplam 151 dalda eğitim verecek. 2200 öğrenci kapasitesi bulunan Güzeller Mesleki Eğitim Merkezi bünyesine katılan hiçbir öğrenciden ücret talep etmediği gibi devlet desteği ile okula başladığı anda sigorta güvencesine alınacak, stajyer olarak eğitim gördüğü alanla ile ilgili sanayi kuruluşlarından birisine stajyer olarak yerleştirilecek. Bu kurumlar bünyesine yerleştirdiği öğrenciye Asgari ücretin yarısından az olmamak kaydı ile maaş verecek. İşletmeler yol ve yemek masraflarını da karşılayacak. Öğrenciler beş gün boyunca işletmelerde staj yapacak haftanın bir günü eğitim alacak. 

NERELERDEN ÖĞRENCİ ALACAKLAR

Gebze Güzeler Eğitim Merkezi Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan kurulan eğitim merkezine İmam Hatip’ler de dahil olmak üzere orta okuldan sonra 9. Sınıfa öğrenci alındığını, meslek liselerinin birinci ve ikinci sınıflarından çeşitli sebeplerden dolayı ayrılan öğrencilerinde kayıt yaptırabileceklerini söyledi. Ceylan Eğitim Merkezi’nin 9. Sınıfından itibaren dal eğitimi ve işletme derslerinin başladığını 11. Sınıfta kalfalık,12. Sınıfta ise ustalık belg3esi verileceğini anlattı. Oğuzhan Ceylan “Türkiye’de bir ilk olmanın gururunu yaşıyoruz, öncülük yapacağız. BU Güzeller OSB olarak bize onur veriyor” dedi.

ÖZEL KURUMLARA DA TALEBE GÖRE EĞİTİM

Mesleki Eğitim Merkezi okula başlayan her öğrencisine iş garantisi veriyor. Okulun verdiği ustalık belgesi beş yılı değil ömür boyu geçerli. Bu merkez lise olmanın dışında firmalardan gelen talepler doğrultusunda kurslar, mesleki yeterlilik kurumu sınavları, mesleki bilgilendirme eğitimleri, kalfalık, ustalık, usta öğreticilik ve iş yeri açma belgesi veriyor Sözleşme imzalayıp kayıt yaptıran öğrencilerin tamamı istihdam ediliyor. 

CEYLAN “EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELĞİMİZ” 

Aynı zamanda Matematik öğretmeni olan Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan Güzeller Eğitim Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öncelikli olarak eğitim çalışmalarına her aşamada destek veren Final Okulları sahibi İbrahim Taşel’e teşekkür eden Ceylan, “ Eğitime yaptığımız her çalışmayı memleket meselesi olarak görüyoruz. Ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında eğitimin büyük bir rolü var. Bir proje geliştirdik. OSB’lerde Eğitim kolunun gerekli olduğunu anlattık. İş arayan değil aranan eleman yetiştirilmesi gerektiğini söyledik. Milli Eğitim Bakanlığının da destekleri ile Türkiye’de bir ilke imza atarak Eğitim Merkezini kuruduk. Şimdi öncelikle bölgemiz halkından bu Eğitim Merkezine sahip çıkmalarını istiyoruz. OSB üyelerimizin katkısı ile 100 trilyon değerinde bir yatırım yaptık. 27 büyük kurum ve kuruluşla anlaşmalar imzaladık. Bütün bunlar geleceğimizi oluşturacak çocuklarımızı üretime katmak, işsizliği önlemek. Vasıflı ve kalifiye elaman yetiştirmek istiyoruz” dedi.

EĞİTİM MERKEZİ YAPILANMASINI TAMAMLADI

Gebze Güzeller Eğitim Merkezinde 18 Atölye, 16 laboratuvar, iki teknik resim atölye, 58 derslik 15 grup çalışma odası, kütüphane, kapalı spor salonu, basketbol ve futbol sahası, 800 kişilik yemekhane bulunuyor. 152 dalda eğitim ve verebiliyor. 2200 öğrenci kapasitesi ile mezun vermeye başladığı anda öncelikle bölgemizin istihdamına büyük katkı sağlayacak. 

adem-ceylan.jpg

1-372.jpg

2-20210413112616.jpg

3-592.jpg

4-523.jpg

5-319.jpg

6-282.jpg

7-212.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.