Güzeller OSB ile AFAD’dan  afetlere karşı işbirliği

Güzeller OSB ile AFAD’dan afetlere karşı işbirliği

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Güzeller Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında yapılan “Karşılıklı Yardımlaşma, Afet Farkındalık ve İş Birliği Protokolü” Vali Seddar Yavuz tarafından onaylandı

Doğal afetler hakkında farkındalık oluşturmak ve afetlere hazırlıklı olmak amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Güzeller Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında yapılan “Karşılıklı Yardımlaşma, Afet Farkındalık ve İş Birliği Protokolü” Vali Seddar Yavuz tarafından onaylandı. Gebze Güzeller OSB’de düzenlenen programa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ÖNCELİĞİMİZ RİSKLERİ AZALTMAK

 

Öğrenciler ve AFAD gönüllüleri ile bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz programda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Ülkemiz deprem kuşağı üzerinde bulunuyor.  Geçmişte de çok büyük acılar yaşadığımız bir bölgede yaşıyoruz. Valilik olarak ilgili bütün kurum ve kuruluşlarımızın katılımıyla olası afetler sonrası yapılacak çalışmaları en ince ayrıntısına kadar hazırladık. Ancak bizim öncelikli hedefimiz; depreme hazırlık, riskleri azaltmak, oluşabilecek riskleri bertaraf etmektir.

 

ÇOK ÖNEMSİYORUZ

 

Kocaeli olarak bir diğer önemli özelliğimizde; sanayi kuruluşlarımızın bölgemizde bulunmasıdır. Bu nedenle özellikle organize sanayi bölgelerimiz başta olmak üzere büyük sanayi tesisleri ve diğerlerinde yürütülen bu tür faaliyetleri, arama kurtarma birliklerinin oluşturulmasını ve eğitilmesini çok önemsiyoruz. Bu fikrimizi ilk defa değerli başkanımıza açtığımızda büyük bir heyecanla sahiplendi. Bu konuya çok büyük bir ehemmiyet verdi ve bugün itibariyle gördüğünüz sonuç ortaya çıktı. Çok kıymetli başkanımızı bu vesileyle canı gönülden tebrik ediyorum. Diğer taraftan burada eğitime katılan, bu eğitimleri veren AFAD Teşkilatımızın çok değerli çalışanlarına da teşekkür ediyorum.”

 

OKULLAR ÇOCUKLARIMIZLA GÜZEL

 

Aşılama çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan ve özellikle gençlerimizin süratle aşı yaptırmaları gerektiğini belirten Vali Yavuz; “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin aşılarını süratle yapmaları pandemi ile yaptığımız mücadelemize önemli destek sağlayacaktır. Çünkü bu okullar çocuklarımızla güzel. Çocuklarımızın, gençlerimizin seslerinin olduğu okullar bizim için huzur kaynağı. Dolayısıyla okullarımızı daha canlı tutabilmemiz için de bütün halkımızın ve gençlerimizin aşılarını süratle yaptırmalarını bir kez daha hatırlatıyorum.

 

YÜZDE 95’İ AŞISIZ

 

Talimatlarımla İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri okullarımızı ziyaret etmek suretiyle aşılama çalışmalarını hızlandırarak eğitim-öğretimin kesintisiz şekilde devam etmesi için gerekli tedbirleri alıyorlar. Şu anda hastanelerde yatan, entübe olan ya da yoğun bakımda olan, hayatını kaybedenlerin yüzde 90-95’i ya hiç aşısız ya da tek doz aşılı olanlardır. Bu nedenle bilim insanlarının söylediklerine kulak vererek aşılarımızı süratle yaptıralım” dedi. Vali Yavuz afetlerden uzak, mutlu, huzurlu bir yaşamımız olması temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

 

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Güzeller Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında yapılan “Karşılıklı Yardımlaşma, Afet Farkındalık Eğitimleri ve İş Birliği Protokolü” hayırlı olması dilekleriyle onayladı.

 

50 GÖNÜLLÜYE SERTİFİKA

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri ile AFAD gönüllülerin katılımıyla küçük çaplı bir tatbikat yapılmasının ardından Güzeller OSB personeli 50 AFAD gönüllüsüne sertifikalarını veren Vali Yavuz, onları tebrik etti.

 

830 KİŞİYE EĞİTİM

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri tarafından Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nde idareci, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 830 kişiye de Afet Farkındalık ve Temel Yangın Eğitimi verilmek suretiyle afet bilincinin oluşması sağlandı.

 

deprem-9.jpeg

 

deprem-12.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.