Güreşin kalbi, İzmit Belediyespor Kulübü’nde atıyor

Güreşin kalbi, İzmit Belediyespor Kulübü’nde atıyor

İzmit Belediyespor Kulübü’nün önemli branşlarından biri olan güreş takımı, yeni şampiyonluklar ve yeni zaferler elde etmek adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Elde ettiği başarılar ve her geçen gün artan sporcu sayısı ile kentin dikkat çeken spor kulüplerinden İzmit Belediyespor Kulübü’nün Güreş Takımı, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Cephanelik Spor Tesisleri’nde haftanın 6 günü antrenmanlarını sürdüren ekip, bünyesinde 40’ı yağlı güreş, 40’ı da minder güreşi olmak üzere 80 sporcu barındırıyor. Bayram Güreşen önderliğinde antrenörler Şener Sar, Ömer Çubukçu ve Erdinç Yıldız’ın görev yaptığı ekip; A takım, genç takım ve yıldız takım kategorilerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Aynı zamanda altyapısında da 20 sporcusu bulunan İzmit Belediyespor Kulübü Güreş Takımı, geleceğin yıldız ayalarına ev sahipliği yapıyor. 

 

“BRANŞ SAYISINI 3’TEN 20’YE YÜKSELTTİK”

Gerçekleştirilen son antrenmanı yerinde takip eden ve kulübün genel yapısı hakkında bilgi vererek güreş branşı ile ilgili çalışmalardan bahseden İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Erenkaya, “İzmit Belediye Başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in göreve gelmesiyle birlikte yeni bir yönetim ve yeni bir anlayışla göreve başladık. Göreve geldiğimizde kulübümüz üç branş ile faaliyetlerine devam ediyordu. Bugün ise ekip arkadaşlarımla birlikte 20’ye yakın branşta İzmit’in genç çınarlarına hizmet veriyoruz. Her geçen gün güreş ailemiz genişliyor. Çok kaliteli hocalarımızla çalışıyoruz, son olarak Olimpiyat dereceleri ve önemli şampiyonlukları olan Ömer Çubukçu hocamız da bizlere katıldı. Güreş branşında vizyonumuz ve hedefimiz milli sporcular yetiştirmek. Bu hedefimize de en kısa sürede ulaşacağımıza hep birlikte şahit olacağız” dedi. 

 

“KULÜBÜN YILDIZINI HER GEÇEN GÜN PARLATIYORUZ”

Yönetim olarak İzmit’in spor ile anılan bir bölge olması için büyük gayret gösterdiklerini belirten Erenkaya, “İlkemiz değişmedi, belediyemiz ve belediye başkanımızın vizyonu doğrultusunda ‘Spor Kenti İzmit’e yakışır bir ekip olarak ben ve arkadaşlarım üzerimize düşen tüm çabayı gösteriyoruz. İzmit Belediyespor Kulübümüzün yıldızını her geçen gün parlatıyoruz. Elimizdeki imkanlar ve tesisler arttıkça, çok daha fazla gencimize ulaşacağımıza da inanıyoruz. Ben ve yönetimim, bizlere bu yolda her daim desteğini hissettiren başta İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut ve Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa’ya yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

 

“HEDEFİMİZ MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMEK”

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa ise, “İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü olarak yeni dönemde başkanımız ile birlikte spora verdiğimiz önem her geçen gün artarak devam ediyor. Geldiğimiz ilk günlerde sadece yağlı güreş üzerine çalışmalar yapılıyordu. Biz yaptığımız çalışmalarla minder güreşini de aktif hale getirdik. Buraya ilgi ve katılım gayet güzel. Başarılı, milli sporcularımız var. Bu arkadaşlarla gurur duyuyoruz. Tabi lisanslarını alarak daha üst seviyeye yolcu ettiğimiz sporcularımız da oldu. Kulüp başkanımız Yusuf Erenkaya ile birlikte ortak çalışmalara imza atıyoruz. İmkânlarımız arttıkça, çok daha başarılı sporcuları Türk sporuna kazandıracağımızı düşünüyoruz” dedi. 

 

“ÖNEMLİ DERECELERE İMZA ATIYORUZ”

Başarılı sonuçlara imza atan ve İzmit’i başarılı ile temsil eden İzmit Belediyespor Kulübü Güreş Takımı’nın çalışmaları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan takımın koordinatörü ve sorumlusu Bayram Güreşen, “Cephanelik Spor Tesisleri’nde haftanın 6 günü idman yapıyoruz ve burada turnuvalara hazırlanıyoruz. 40’ı yağlı güreş, 40’ı da minder güreşi olmak üzere 80 sporcumuz bulunuyor. Başta Türkiye Şampiyonası olmak üzere ülkemizde gerçekleştirilen turnuvalara katılıyoruz. Katıldığımız organizasyonlarda önemli derecelere imza atıyoruz. Bundan sonraki süreçte de hem ilimize önemli başarılar elde etmeye, hem de ülke sporuna önemli sporcular kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

gures-2.jpg

 

gures-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.