GÜRER’ 356 SPORCU DOPİNGLİ ÇIKTI’

GÜRER’ 356 SPORCU DOPİNGLİ ÇIKTI’

 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtladı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın...

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtladı

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in doping alan sporcularla ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, son 5 yıl içinde 356 sporcuda doping tespit edildiğini açıkladı. Bakan Osman Aşkın Bak, sporcuları dopingden uzak tutmak için çeşitli bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını da bildirdi. CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer son beş yılda 356 sporcunun dopingli çıkmasının dikkat çekici olduğunu belirterek branşlarında çok başarılı sporcular bu nedenle sporda yok olmasına karşın doping varlığı eğitim ve öğreti eksikliğinin etkisi de incelenmeli” dedi.

Bilgisiz ve bilinçsiz ilaç kullanımı yanında başarma hırsı birleşmesinin getirdiği bir sonuç gibi görülse de kontrolde ortaya çıkacağı bilinen bir desteğe gerek duymanın açıklanana bilir tek yanı ben sporda yasaklı olmak istiyorumdan başka ne olabilir ki “ diye konuştu.

MİLLİ ATLET ASLI ÇAKIR ÖRNEĞİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde Milli Atlet Aslı Çakır’ın Londra Olimpiyatları’nın ardından ikinci kez doping yapmaktan 8 yıl pistlerden men edildiğini, cezası 4 yıla indirildikten sonra geçen yıl Şubat ayında yeniden döndüğü pistlerde yine doping aldığı için bu kez ömür boyu men cezasından kaçamadığını hatırlattı.

BİR SPORCU BİLEREK NASIL YANLIŞ YAPAR?

Milli atleti üç kez aynı hataya götüren sürecin düşündürücü olduğunu vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son 5 yıl içinde kaç sporcunun doping cezası aldığını, sporcuların üç kez aynı hataya başvurmasını engelleyecek psikolog desteği, denetim ve takibin yapılıp yapılmadığını sorduğu önergesinde, “Bir sporcu bilerek böyle bir yola başvurabilir mi, eğitmeni ve Federasyon’un bu konuda sorumluluğu yok mu? Bu örnek üzerinden dopingden sporcuları uzak tutmak  ve yanlış yapmalarını engellemek için neler yapılmaktadır? Sporcuların dopinge neden olan ilaçları bilerek mi yoksa bilinçsizce kullanmaları söz konusu mudur?” şeklindeki sorulara da yanıt verilmesini istedi.

 

EN ÇOK DOPİNG 2013 YILINDA ÇIKTI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu tarafından gerçekleştirilen doping kontrollerinde, Dopingle Mücadele Kural İhlalinde bulunan ve bunun sonucu olarak da hakkında cezai işlem yapılan sporcu sayılarını açıkladı. Bakan Osman Aşkın Bak,  2012 yılında 24 (yirmi dört), 2013 yılında 177 (yüz yetmiş yedi), 2014 yılında 68 (altmış sekiz), 2015 yılında 41 (kırk bir), 2016 yılında 34 (otuz dört) sporcunun doping nedeniyle ceza aldığını belirterek, “2017 yılına ilişkin olarak ise; cezası kesinleşen vaka sayısı 12(on iki) iken, bunun dışında 34 (otuz dört) sporcu hakkında soruşturma başlatılmış ve süreçleri henüz sonlanmamıştır” dedi. Bakan Bak’ın verdiği bilgilere göre, son 5 yıl içinde doping nedeniyle ceza alan sporcu sayısı 356 olarak belirlendi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.