Gün’ün kabahati yok Işık müdahale etmeliydi

Gün’ün kabahati yok Işık müdahale etmeliydi

Dilovası’nda tahliyesi yılan hikayesine dönüşen ve hala tarih verilemeyen Kömürcüler OSB’nin kuruluşunda en çok tartışılan isimlerden biri dönemin belediye başkanı Salih Gün, bir imzası ile olmuştu

CHP Tavşancıl Belde Örgütü’nün son başkanı Erkal Vardar’ı vakaya dair, “Dönemin tanığı” olarak tanımlamak mümkün: “Salih Gün’ün kabahati yok. Dönemin AKP İl Başkanı Fikri Işık, müdahale etmeliydi

 

Kocaeli Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kocaeli ili Dilovası ilçesi sınırları içinde Dilovası yerleşkesinin kuzey doğusu, Tavşancıl Mahallesinin kuzeyi, Çerkeşli Köyü ve İMES OSB’nin güneyinde yer almakta olup, doğusunda Nuh Kireç fabrikası bulunmaktadır.

Kömürcüler İhtisas OSB’nin ilk kuruluş çalışmaları Aralık 1996 yılında Kocaeli Valiliği ve KİAD’ın (Kömür İthalatçıları Derneği) girişimi ile başlatılmış ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığına müracaat edilmiştir. Ancak çeşitli nedenlerle müracaat akim kalmıştır.

4562 Sayılı OSB Kanunu gereği, Kuruluş Protokolü Valilik, KİAD ve diğer katılımcı kurumlar tarafından imzalanarak Bakanlığa gönderilmiştir. Bakanlık tarafından 21.10.2003 tarihinde 217 sicil numara ile OSB sicil defterine kayıt edilerek tüzel kişilik kazanmıştır.

https://www.komurosb.org.tr/site/tarihce

 

BAŞKA BİR TARİHÇESİ DE VAR

Bu bölümün girizgahında, ilk üç paragrafta özetine yer verdiğimiz Kömürcüler OSB’nin tarihçesine dair OSB’nin kendi sitesindeki tarihi, öyle. Bir de o sitede yer almayan tarihçe var. Şöyle…

Dilovası’nda tahliyesi yılan hikayesine dönüşen ve hala tarih verilemeyen Kömürcüler OSB’nin kuruluşunda en çok tartışılan isimlerden biri dönemin belediye başkanı Salih Gün, bir imzası ile olmuştu

DÖNEMİN TANIĞI

CHP Tavşancıl Belde Örgütü’nün son başkanı Erkal Vardar’ı vakaya dair, “Dönemin tanığı” olarak tanımlamak mümkün: “Salih Gün’ün kabahati yok. Dönemin AKP İl Başkanı Fikri Işık, müdahale etmeliydi.”

 

KÖMÜRCÜLER İLE ÇOK UĞRAŞTIM

 

Vardar şunları kaydetti: CHP Belde başkanlığım faydalı oldu. Kömürcüler ile çok uğraştım. Herekeli Bakan vardı, Fikri Işık. O zamanlar AKP İl Başkanı. Yeğenim, AKP’li Belediye Meclis Üyesi Muhlis Umur ile birlikte gittik. Bir türlü yardım etmiyor.

SUYUN YARISI KAÇIYOR. ORALI DEĞİL

‘Su gelecek. Suyun yarısı kaçıyor. İzmit’in suyu bu. Bize yapmıyorsun ama su gidiyor. Baraj boşalıyor. Dünya kadar su kaçağı var. Borular delik, yaptıracağım ’ diyorum.

SİNİRLENDİ. MASANIN TEPESİNE ÇIKTI

Ondan sonra kömürcüleri söyledim. ‘Şöyle böyle’ dedi. Ben de kendisine, ‘Siz bunu yapmazsınız. Çünkü buradan rant ediniyorsunuz. Sinirlendi. Masanın tepesine çıktı. Niye sinirlendiğini sordum. ‘O adamlar 1000 dönüm yer alıyor orada.

TAVŞANCIL’A EKMEK SATTIN

BU KADAR KÖTÜLÜK YAPILIR MI

Eğer rantın yoksa geç önüne mani ol. Toprağına 5 lira yerine 4 lira veriyorlar. Üzülüp üzülmediğini sordum. Buranın insanı olduğunu hatırlattım. ‘Tavşancıl’a ekmek sattın. Bu kadar kötülük yapılır mı?’ dedim.

Akşam geleceğini söyledi. ‘Gel’ dedim. Partisine geldi. Gittim. ‘Hoş geldin. Geleyim devam edelim mi?’ dedim. ‘Biz devam edelim’ deyince çekip gittim. Tavşancıl’dan postane gidiyordu, postaneyi getirdim.

Fikri Işık iktidar partisinin il başkanıydı. Müdahale etmeliydi, etmedi.

İKİNCİ BİN DÖNÜM, İPTAL EDİLDİ

Ardından kömürcüler 1000 dönüm daha yer alacaklardı. O 1000 dönümü vermemek için uğraşıyoruz. Salih Gün de milletvekili. Yeğenim Muhlis Umur ile görüşmeler. Kömürcülerle ilgili bir dosya hazırladı. Meclis’e götürdü. Bayındırlık Bakanı bunu ciddiye almadı. 1000 dönümü iptal etti. Bu 1000 dönüm, iptal edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.