Güngör’ü olası “linçten”  kaleci Ahmet kurtardı

Güngör’ü olası “linçten” kaleci Ahmet kurtardı

Diliskelesispor – Keşanspor maçının ikinci yarısında Mücahid Çakmak rakibiyle ikili mücadelede yerde kaldı. Birinci yan hakem Gülay Elitok bayrak kaldırmadı. Hakem Orhan Güngör serbest vuruşa hükmetti. Cebrail ortaladı, Tunahan zıpladı, Keşan kalecisi Ahmet çift yumrukla uzaklaştırırken Güngör’ü olası sosyal medya lincinde, “îpten” aldı…

Haber Analiz

Bölgesel Amatör Lig 2’nci Grup’taki temsilcimiz Diliskelesispor, dördüncü hafta maçında evinde Edirne temsilcisi Keşanspor’u ağırladı. BAL’ın çiçeği burnunda ekibi, ikinci iç saha maçında da puan firesi vermedi.

İKİ KADIN, İKİ POLİS YÖNETTİ

hakemler-4.jpg

Ankara Bölgesi hakem dörtlüsü maç öncesi takım kaptanları Gürol Karakaş (Diliskelesispor) ve Müslüm Aydoğan ile.

Diliskelesi Şehit Nihat Karadaş Stadı’ndaki müsabakayı ikisi kadın, ikisi polis Ankara Bölgesi hakemleri yönetti. Mesleği polis memurluğu olan Orhan Güngör’e çizgi kenarından Gülay Elitok ve Umut Kaptan eşlik etti. Dördüncü hakem olarak yine polislik yapan Keman Erol görev üstlendi.

ÇAKMAK YERDE KALDI

ELİTOK BAYRAK KALDIRMADI

hakemler-5.jpg

Diliskelesispor’da ikinci yarıda, 56’ncı dakikada Emre Yılmaz’ın yerine oyuna giren ve 79’da takımının ikinci golünü kaydeden Mücahid Çakmak,

hakemler-6.jpg

56 ile 79 arası sağ kanattan atağa kalkıştı.

hakemler-7.jpg

Rakibiyle girdiği ikili mücadelede, yerde kaldı. Birinci yan hakem Gülay Elitok, bayrak kaldırmadı.

Orta hakem Orhan Güngör, faule ve Diliskelesispor lehine serbest vuruşa hükmetti.

AYNI TUTUMA, İKİ FARKLI TEPKİ

Orta hakem Orhan Güngör’ün kararına Kaptan Müslüm Aydoğan ve Keşansporlu futbolcular karşı çıktı.

hakemler-9.jpg

Bu esnada Çakmak, Elitok’a niye bayrak kaldırmadığına dair sitem etti.

hakemler-10.jpg

Konuk ekip Keşanspor’da Teknik Direktör İsmet Çelen, gözünün tam önünde gerçekleşen pozisyonda verilen karara isyan ederken, “Bayan hakem bayrak kaldırmadı” diye Elitok’u Çakmak’a örnek gösterdi. Sahada konuk ekip kulübesi ile Elitok’un görev alanı çok yakındı. Elitok, Çelen’in kendisini metheden tepkisine kibarca gülümseme ile yanıt verdi.

ÖNAL, NAZLI’DAN ÖNCE YUMRUKLADI

hakemler-11.jpg

Diliskelesi’nde serbest vuruşu Cebrail Serçek kullandı. Penaltı noktasına doğru isabetli ortaladı.

hakemler-12.jpg

İki savunma oyuncusu arasında Tunahan Nazlı zıpladı. Keşanspor kalecisi Ahmet Önal çıkıp çift yumrukla uzaklaştırdı. Belki de, iyi ki de uzaklaştırdı.

FOTOĞRAFA GÖRE KENDİNİ YERE ATTI

hakemler-13.jpg

Diliskelesispor lehine serbest vuruş kararı verilen ikili mücadelede -bizdeki yanıltıcı olasılığı yüksek fotoğraf kaydına göre- de pozisyonda kaşla göz arası, anlık bir topuğa müdahale yoksa, faul yok. Mücahid Çakmak kendisini yere atıyor.

YARDIMCISINA UYUM SAĞLAMADI

hakemler-14.jpg

Orta hakem Orhan Güngör’ün yüksek olası hatalı kararında hatasının aslı, pozisyona dair görüş açısı çok daha net olan birinci hakem Gülay Elitok’un bayrak kaldırmamasına rağmen, faul kararı vermesi.

Yine aynı pozisyonda, Güngör ile Elitok’un ses kayıt cihazıyla birbiriyle konuşması, Elitok’un faule onay vermesi zayıf olası. Öyle bir kanaati olsa, bayrağı da kaldırırdı.

Faule hükmedilen kararın aslında faul olmadığı yüksek olasılığı üzerinden senaryoda;

FATURA YİNE SADECE HAKEME KESİLECEKTİ

Serbest vuruş sonrası ola ki Tunahan golü kaydetseydi Keşanspor cephesinden yüksek olasılıklı tepki gelecek, Diliskelesispor’un galibiyetine ve üç puanına gölge düşecekti.

Ola ki pozisyonun video çekimi olsa sosyal medyada olur olmaz kişilerce de eleştirilecek olan hakem Orhan Güngör kuvvetle muhtemel bir ay dinlendirilecek, tüm fatura hakeme kesilecek ama futbolcunun tutumu hiç sorgulanmayacaktı.

hakemler-15.jpg

Ve yine yüksek olasıktır ki Keşan cephesinden bir sosyal medya linçine maruz kalacaktı. Ahmet Önal hakemi, adeta “ipten” aldı…

hakemler-16.jpg

Dördüncü hakem Keman Erol oyuna sonradan dahil olan her iki takım futbolcularını sahaya girerken “Formanı içeri koy. Girince çıkar” diye uyardı. Baki Kılıç da oyuna girmeden önce Erol tarafından uyarıldı.

hakemler-17-kopya.jpg

Orta hakem Orhan Güngör maç içinde sarı kartına çok az başvurdu. Her iki takımdan birer futbolcuya sarı kart gösterirken sararan üçüncü kişi, Diliskelesispor Teknik Direktörü Mehmet Yılmaz oldu. Algıyabildiğimiz kadarıyla Diliskelesispor lehine bir faul kararı sonrası rakip takımın faulü yapan futbolcusuna sarı kart gösterilmesini isteyen Yılmaz, sarı kartla cezalandırıldı.

hakemler-19.jpg

Maçın uzatma bölümlerinde, 2-1 önde olan Diliskelesispor bitiş düdüğünü beklerken sağ kanattan gelişen atakta yerde kalan isim yine Mücahid Çakmak oldu. Keşansporlu futbolcular zaman kaybının yanı sıra oyun soğuduğu içinde tepki gösterdi. Keşansporlu bir futbolcu hakem Çakmak’a bu esnada, “Sen doktor musun” diye çıkıştı.

hakemler-20.jpg

Son dakikalarda yerinde duramayan Keşanspor Teknik Direktörü İsmet Çelen alanını aşıp neredeyse saha içine girmek üzereyken yan hakem Gülay Elitok bu şekilde müdahil olmaya çalıştı.

hakemler-21.jpg

Saha komiseri Erdal Koca ile dördüncü hakem Keman Erol maç süresince sık sık bir araya geldi.

hakemler-22.jpg

Dilovası İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu maç esnasında TFF gözlemcisi Ferdi Kurt (soldaki) ve BAL’da görev yapan denetçi Celal Güreşen ile.

Hakem Pakkan dinlendirildi

Futbolcu yine sahadaydı

Önceki pazar günü Darıca’da temsilcimiz Darıca Gençler Birliği ile Bornova 1877 arasında oynanan TFF 3’ncü Lig 3’ncü Grup dokuzuncu hafta maçını Ankara Bölgesi kadın hakemi Gamze Durmuş Pakkan yönetti.

hakemler-23.jpeg

Pakkan, “Dinlendirme” diye tanımlanan bir aylık cezalandırma sonrası ilk Darıca’da düdük çaldı.

Pakkan; TFF 3’ncü Lig 1’nci Grup’ta Küçükçekmece Sinop Spor Kulübü ile Mardin 1969 Spor maçındaki kararlarıyla tepki çekmiş; 1-1’lik beraberlikle biten maçın 75’nci dakikasında K.Ç. Sinopsporlu Enes İslam İlkin ile Mardin 1969 Sporlu Berkay Sizer arasındaki ikili mücadelede Tiktok’ta da yayınlanan görüntü kayıtlarına göre de kendisini aleni yere bırakın Enes İslam İlkin’e hakemi aldatmadan sarı kart gösterme yerine penaltıya hükmetmişti.

Sosyal medyada da eleştirilere hedef oldu ancak;

hakemler-24.jpg

pozisyonun içinde yer alan ve kendisin aleni yere bırakan, takımına hak etmediği bir puan kazandırıp rakibin iki puanını aleni çalan Küçükçekmece Sinopsporlu Enes İslam İlkin’i spor ahlakı üzerinden sorgulayan eden olmadı.

Takımı bir hafta sonra deplasmanda Ayvalıkgücü Belediyespor’a konuk oldu. İkinci yarıda oyuna girdi..

Küçükçekmece Sinopspor; 2020-2021 sezonunda BAL’da Gebzespor ile aynı grupta idi ve temsilcimizle girdiği yarışta, ipi göğüslemiş, grubu lider tamamlamış ancak elemelerde takılmıştı.

Üstelik Küçükçekmecespor ve Sinopspor kulüpleri varken her iki ismi de kullanan, ülkemiz geneli yaygın; teoride, -dar ölçek- birleştirici ama pratikte –geniş ölçek- ayrıştırıcı mikro milliyetçi akıma spor ayağından katılan Küçükçekmece Sinopspor vakti zamanında kimi sosyal medya paylaşımlarında spor ahlakına da vurgu yapmıştı ancak sadece, vurgu yapmakla kalmış oldu…

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.