Güngör Arslan cinayeti meclis gündeminde

Güngör Arslan cinayeti meclis gündeminde

Kocaeli’nde uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Güngör Arslan’ın cinayeti, CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Tahsin Tarhan tarafından meclis gündemine taşındı.

CHP Parti Meclis Üyesi olan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan,  ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Güngörarslan cinayeti ile ilgili TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.  Tarhan, “Kocaeli’nde bu cinayetin işleneceğini merhum Güngör Arslan da dâhil herkes biliyordu. Ancak kimsenin engel olmadığı bir cinayettir. Devletin istihbarat birimlerinin bu saldırıya dair bilgisi olup olmadığını, varsa neden önlemediklerini bir tedbir almadıklarını öğrenmek istiyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın aydınlatması gereken birçok karanlık nokta var” dedi. 

 

“DEVLETİN GÖREVİ VATANDAŞINI KORUMAK”

Ayrıca Arslan tarafından sosyal medyada paylaşılan video hakkında da konuşan Tarhan, kendisinin saldırıya uğradığı ve tehditler aldığının bilindiğini belirterek, “Ama devletin görevi vatandaşını korumak. Bu bilgiye vakıf olabilecek durumda olanların güvenlik tedbirlerini de almaları mümkünken İçişleri Bakanı Soylu suçlularla fotoğraf çektirmekten, istihbarat birimleri de medyada sadece Cumhurbaşkanına hakaret suçlarını araştırmaktan fırsat bulup yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamaya vakit ayıramıyorlar mı diye merak ediyoruz”  şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Tahsan TBMM’ye sunduğu soru önergesinde “Tehdit aldığı yönünde video kayıtları medyada yer alan Ses Kocaeli Gazetesinin Sahibi/Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan’ın herhangi bir zamanda resmi koruma talebi olmuş mudur? Anılan videolar nedeniyle emniyet tarafından resen yürütülmeye başlanan bir süreç olmuş mudur? Ses Kocaeli Gazetesinin Sahibi/Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan’ın tehdit aldığı ve kendisine saldırı gerçekleştirileceği yönünde bir istihbarat kaydı var mıdır?” diye sordu.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.