Günde iki kez doğru gösteren saat meclis gündeminde

Günde iki kez doğru gösteren saat meclis gündeminde

Kendi haline bırakılmasına karşın günde iki kez doğru zamanı gösteren İzmit Saat Kulesi, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından Meclis gündemine taşındı

saat-kulesi.jpgÜlkemizde genelde “yalan dolan” siyasetine ve yalan söyleyenlere atfen, “Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu söyler/gösterir” deyişi, İzmit Saat Kulesi’ni bu deyişin sembollerinden biri haline getirdi. Kendi haline bırakılan ve uzun süredir çalışmayan tarihi saat ve kule, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından Meclis gündemine taşındı. Tarihi kulenin saatleri uzun süredir çalışmadığı, yapının diğer bölümlerinin de yok olmaya yüz tutmuş belirtildi: “Saat kulesi binası bünyesinde bulunan üç çeşmeden su akmıyor, ayrıca binanın tepesindeki korkuluklar kırık, iki ayrı yanında bulunan ahşap pencere kaplamalarından biri yerinde dururken diğeri yerinde yok.”

İÇLER ACISI HALDE

İzmit’in sembolü olan bu yapının içler acısı haline İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan dikkat çekti. Türkkan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması için verdiği soru önergesiyle, Tarihi Saat Kulesi’nin saatlerinin bir an önce yapılmasını ve kulenin komple bakımdan geçirilmesini isteyen İzmitliler’in sesini Meclis’e taşıdı.

Türkkan önergesinde; İzmit’in en önemli tarihi sembollerinden olan İzmit Saat Kulesi’nin, defalarca bakım ve onarımdan geçtiğini, ancak son zamanlarda tam anlamıyla üvey evlat haline geldiğine vurgu yaptı.İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bakan’a, sahipsiz ve korumasız bırakılan İzmit Saat Kulesi’nin tümüyle bakımdan geçirilip geçirilmeyeceğini sordu.

Türkkan’ın önergesi ve soruları şu şekilde:

İzmit’in en önemli tarihi sembollerinden olan İzmit Saat Kulesi, defalarca bakım ve onarımdan geçmiş, ancak son zamanlarda tam anlamıyla üvey evlat haline gelmiştir. Binanın tepesindeki korkuluklar kırılmış, iki ayrı yanında bulunan ahşap pencere kaplamalarından biri yerinde dururken diğeri yerinde bulunmamaktadır. İzmitli vatandaşlar, Tarihi Saat Kulesi’nin saatlerinin yapılmasını ve kulenin komple bakımdan geçirilmesini istemektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-İzmit’in sembolü olan Tarihi İzmit Saat Kulesi, son dönemde neden bakımsız bırakılmıştır, kulenin sahipsiz bırakılmasının ve üvey evlat haline getirilmesinin gerekçeleri nelerdir?

2-Tarihi kulenin saatleri neden uzun süredir çalışmamaktadır? Saat Kulesi Binası bünyesinde bulunan 3 çeşmeden de su akmamasının sebepleri nelerdir?

3-İzmit Saat Kulesi’nin yapısının korunması ve kuleye herhangi bir zarar gelmemesi için daha önce bir tedbir alınmış mıdır?

4-Sahipsiz ve korumasız bırakılan İzmit Saat Kulesi’nin komple bakımdan geçirilmesi düşünülmekte midir?

5-İzmit Saat Kulesi’nin saatleri ne zamandan itibaren çalışacak, kule tüm yapısıyla eski haline hangi tarihten itibaren kavuşacaktır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.