Gün kanunları değil iktidarı değiştirme günüdür

Gün kanunları değil iktidarı değiştirme günüdür

CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılan açıklamada, “Gün artık kanunları değil iktidarı değiştirme günüdür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Gebze’deki açıklama 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleşti. CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan “Gün artık kanunları değil iktidarı değiştirme günüdür, mevcut yasalar etkin şekilde uygulansa adalet yerini bulacaktır. Bir kez daha sesleniyoruz: Yasalara dokunma uygula” diye konuştu. Basın açıklamasına CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, eski ilçe başkanları ve üyeler katıldı. Açıklamayı ADD ve ÇYDD Gebze Şube Başkan ve Yöneticileri de destekledi. 

ANMA GÜNÜDÜR 

Başkan Yaşa Erdoğan açıklamada 8 Mart’ın tarihine değinip, “Bugün canlarıyla bedel ödeyen kız kardeşlerimizi anma günüdür. Bugün uyguladıkları haksızlıkları kabul etmeyerek kaderlerini değiştirme iradesi gösteren bütün kadınlara saygı günüdür. Bugün eşitsizliklere karşı dayanışmayı yükseltme ve mücadele günüdür” dedi. 

İSYAN EDİYORUZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Sözleşmesi’ni fesih etmesinin ardından Türkiye’de kadın cinayeti oranının Avrupa ülkelerinden geride olduğunu söylediğini hatırlatan Erdoğan, “2021’de 217’si şüpheli olmak üzere 497 kız kardeşimiz katledildi. Biz bir tek kız kardeşimizin şiddet görmesine, hayattan koparılmasına tahammül edemezken 497 kadının ölümüyle teselli olunmasına isyan ediyoruz” diye konuştu. 

ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR SİSTEM  

Kadınların bir diğer hayati sorununun işsizlik olduğuna işaret eden Erdoğan bazı istatistiki verileri paylaşıp, “Mevcut tablo karanlık olsa da bizler asla karamsar değiliz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği bir demokrasi sorunudur. Bizler ilk seçimlerden sonra dostlarımızla birlikte Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmakta kararlıyız. Ülke sorunlarının tek bir kişinin kararı ile çözülemeyeceğini yaşayarak, bedelini çok ağır ödeyerek gördük. Bu nedenle güçlendirmiş parlamenter sistem ile temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği, din ve vicdan özgürlüğünün, basın özgürlüğünün, kadın haklarının, çocuk haklarının, çevre haklarının tam anlamıyla korunduğu özgürlükçü bir sistem inşa edeceğiz” dedi.  

HEP BERABER KURACAĞIZ  

Millet İttifakını eğitimde güçlü reformlar gerçekleştirme konusunda da mutabık olduğunu kaydeden Erdoğan kız çocuklarının eğitim hakkını güvence altına alacak ve bu hakka erişimin önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını söyledi. Erdoğan sözlerini “Kısaca bu ülkede kadınların eşit, adil, tok, güvende ve özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız. Kadınlar ve erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe hayat eşitliğe doğru akacak. Kutlu olsun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz. Dayanışma olsun, yaşam dolsun, dünyaya barış getirsin” diyerek tamamladı.

yasa-erdogan.jpg

 

aciklama-003.jpg

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.