Gümüşhaneliler horonlarla halaylarla sahile sığmadı

Gümüşhaneliler horonlarla halaylarla sahile sığmadı

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında düzenlenen Gümüşhaneliler gecesinde on binlerce insan sahile akın ederken, bir tarafta halaylar diğer tarafta horonlarla Gümüşhane kültürünün en güzel örnekleri sergilendi.

Gümüşhane Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu’nun yanı sıra çevre il ve ilçelerden Gümüşhaneli protokol üyeleri ve dernek başkanlarının katıldığı programa vatandaşlarda yoğun ilgi gösterirken, vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar halaylar ve horonlarla gönüllerince eğlendi. Gümüşhaneli yöresel sanatçılar ve halk oyunları ekibinin gösterile ile başlayan programda Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Durmuş Bayrak kendilerine böyle bir imkân verdikleri için Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a şükranlarını iletirken, “Gümüşhane ilimizin örf, adet, gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde tanıtmak için çalışıyoruz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

TARİK KOKAN ŞEHİR GÜMÜŞHANE

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise selamlama konuşmasına herkesi selamlayarak başlarken “Bu gece tarih kokan şehrimiz Gümüşhane’deyiz. Her uygarlıktan bir parçayı bünyesinde barındıran eşsiz doğal ve tarihi değerleriyle, Tomara şelalesi ile İmera manastırı ve Sarıçicek Evleri ile Karaca mağarasıyla ve gökyüzüne yükselen büyülü dağı Ziganasıyla, çağlara meydan okuyan akarsu ve gölleriyle Kelkit’i, zilli kilimiyle, Torul ve Kürtün ilçelerinde bereketli ipek yün halıları ile Gümüşhane’deyiz bu akşam. Kültürüne bağlı ve sıcakkanlı onurlu ve gururlu güzel insanlarıyla, güzellik iksiri kuşburnuyla, doğal kan deposu dut pekmeziyle, pestili, kömesi, çil peyniri ile Anadolunun gizemli kenti Gümüşhanedeyiz. Gümüşhaneliler hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından geceye katkısı olanlara dernek yönetimi tarafından birer hediye verildi. Programda sahne alan Yıldırım Gömleksiz, Onur Akgül, Cemalettin Baltın ve Sait Uçar Gümüşhane yöresi türküleriyle müzik ziyafeti sunarken, Folklör Ekibi’nin gösterileri büyük beğeniyle izlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.