Gücümüz birlikteliğimizde

Gücümüz birlikteliğimizde

Petrol-İş Gebze’nin örgütlü olduğu Nedex Kimya’nın greve çıkan işçilerini, grevlerinin ikinci gününde altı aydır grevde olan BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Baldur grevcileri ziyaret edip destek verdi

grev-nedeks-11.jpg

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Dilovası OSB’de Nedex Kimya’yı grevlerinin ikinci gününde BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve yönetimi ile yaklaşık altı aydır grevde olan Baldur işçileri ziyaret etti.

grev-nedeks-9.jpg

Aynı gün içinde Türkiye İşçi Partisi Darıca İlçe Başkanı Ömer Kara ile Petrol-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül ve yönetimi de desteğe geldi.

SONUÇ ALINACAĞINA EMİNİZ

 

grev-nedeks-4.jpg

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı ve Gebze Sendikalar Birliği Sözcüsü Eyüp Akdemir konuklarına desteklerinden ötürü teşekkür edip, “Gebze bir emek kenti. Grev ve direnişlerin yoğun olduğu bir bölge. Ama sermaye bıkmadan usanmadan işçilerin hak ve menfaatlerini engellemek için elinden geleni yapıyor. Baldur’da da sonuç alınacağına eminiz. Bu sürece destek vermeye çalışıyoruz. GSB olarak konfederasyon farkı gözetmeksizin bu mücadeleleri karşılıklı destekliyor, elimizden gelen katkıları ortaya koyuyoruz” dedi.

KRİZİN FATURASI İŞÇİLERE

 

grev-nedeks-12.jpg

Sermayenin, her ekonomik krizin faturasını işçilere ödetmek için yönetenleri de arkasına alarak elinden geleni yapmaya çalıştığını kaydeden Akdemir, “Ancak toplumda yaşanan mevcut sıkışık dönemlerin benzerlerinde, geçmişte işçi sınıfının büyük hareketlerine tanık olunmuştur” diyerek.  15-16 Haziran 1970’deki büyük işçi yürüyüşünü örnek gösterdi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası da işçi sınıfının zaman zaman hareketlilikleri olduğunu ama 2000 sonrası her tür olumsuzluk ve baskının artarak sürdüğünü kaydeden Akdemir şöyle devam etti:

MÜCADELE KAÇINILMAZ OLUNCA

 

grev-nedeks-10.jpg

“Bu sıkışmışlığın içinde işçi sınıfının bir noktadan bir çıkış yolu bulacak, hedefine ulaşacak bir çalışma ortaya koyacağını düşünüyorum. Sermaye ve hükümet işçi sınıfının bu sıkıntılarına kulak vermek zorunda. Aksi taktirde sahada hesaplaşma olacak. O sahadaki hesaplaşmanın acı tecrübeleri tabi ki var. Ama mücadele kaçınılmaz olduğunda yapacak bir şey kalmıyor.”

UZLAŞMA ZEMİNİ GÖZÜKÜYOR

 

grev-nedeks-2.jpg

Nedex Kimya’da üçüncü dönem toplu sözleşme sürecine girdiklerini kaydeden Akdemir, “Mücadelemizi düzgün zemine oturtturduk. Toplu iş sözleşmemizi bir zemin olarak hazırladık, etrafını yavaş yavaş süslüyoruz. Bugünkü ekonomik koşulların baskısıyla birlikte enflasyonun baskın olması, hayat standartlarının çok ciddi anlamda arttırılması, toplu sözleşmenin yapılış şeklini çok ciddi anlamda etkiliyor. Bugün uzlaşma zemini yakalamadık ama ufukta, bizim açımızdan bir uzlaşma zemini gözüküyor” dedi.

MÜCADELEYİ BUGÜNLERE GETİRDİK

grev-nedeks-5.jpg

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın pandemi sürecinde de krizin bedelinin işçilere ödettirilmek istendiğine dikkat çekip, “Önce, fabrikalarda çıkış yasağı olacak denildi. Büyük sevinç yaşadık. Fakat gerçek anlamda bir yasaklama olmadığını, sendikalaşmak isteyen işçilerin cezalandırdıklarına şahit olduk. Politikalarını işçilerle belirleyen sendikalar itiraz edip mücadele verdiler. Türkiye’de o kadar sendika olmasına rağmen eylem etkinlik yapan, grev kararı alan sendikaların çok fazla olmadığını gördük. Tıkır tıkır çalışırken işçilerini ücretsiz izne gönderen fabrikalarda örgütlü olup ses çıkarmayan sendikalarla karşı karşıya kaldık. GSB bileşenleri olarak mücadeleyi sürdürdük, bugünlere kadar getirdik” dedi.

GÜCÜMÜZ BİRLİKTELİĞİMİZDE

grev-nedeks-1.jpg

Haziranın işçiler için hareketli bir ay olduğunu belirtip 15-16 Haziran 1970’i ve kazanımlarını anımsatan Başkan Aydın, “Türkiye’de reaılitede yüzde 35’in üzerinde enflasyon var. Alım gücünün düşük olduğunu biliyoruz. Sendikalar olarak işçi alacaklarının enflasyon karşısında erimemesi için mücadele ediyoruz” diye konuştu. Petrol-İş’in tecrübeli bir sendika olduğunu kaydedip Nedex’te sonuç alınacağına inandığını kaydeden Aydın,”İşverene de, çözüm yoluyla üretime gitmesini çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu. Aydın işçilerin gücünün birlikteliğinden ve üretimden geçtiğini kaydedip Nedex grevine, sonuç alınana kadar desteklerinin süreceğini dile getirdi.

BİZDEN BAŞKA KİMSEMİZ YOK

 

grev-nedeks-7.jpg

Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül sendika olarak her zaman müzakereden yana olduklarını, müzakere için mücadele ettiklerini ama müzakerenin yetersiz kaldığı durumlarda mücadele ve kavgayı ortaya koymaktan çekinmediklerini söyledi. Birgül, “En fazla dayanışmaya, beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günler. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Bu tür direniş ve eylemlere tüm işçiler olarak sahip çıkıp birbirimize destek olmak durumundayız. Aksi halde, işçi hareketi olarak yok olup gideceğiz. Gebze Bölgesi bunun önceliğini yapıyor. Petrol-İş Gebze de mücadele ve müzakerede çok tecrübeli kadroyla yola çıkmışsınız. Güven sorunu yaşamadan sonuna kadar devam edin” dedi.

 

grev-nedeks-8.jpggrev-nedeks-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.