Gücük kaynağı hattı yenileniyor

Gücük kaynağı hattı yenileniyor

Kartepe Samanlı dağları eteklerinde bulunan yerleşim alanlarının üst kotlarındaki abonelerin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Gücük Kaynağı Hattının yenileme çalışmaları yapılıyor.

Kartepe Samanlı dağları eteklerinde bulunan yerleşim alanlarının üst kotlarındaki abonelerin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Gücük Kaynağı Hattının yenileme çalışmaları yapılıyor. İmalat çalışmaları süren çalışmalarda toplam 10,5 km uzunluğunda terfi ve isale hattı yenilenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını Yuvacık ve Namazgâh barajları yanı sıra yerel su kaynaklarından karşılıyor. Şehrin birçok bölgesinde yer alan yerel su kaynakları için içme suyu arıtma tesisleri inşa eden İSU Genel Müdürlüğü, bu tesisler ile şehre sağlıklı ve içilebilir kalitede su temin ediyor. Kartepe Samanlı dağları eteklerinde bulunan içilebilir ve kullanılabilir kalitedeki Gücük Kaynağından Suadiye, Arslanbey, Karatepe, Balaban, Şirinsulhiye, Şefkatiye ve Nusretiye gibi bölgelerin üst kotlarının içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanıyor. Ancak, Gücük Kaynağı terfi ve isale hattında belirli aralıklarla meydana gelen arızalardan dolayı İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında yenileme çalışması başlattı.


TERFİ HATTI YAPILIYOR
Kartepe Muhtelif Altyapı İnşaatı projesi kapsamında yapılan çalışmada; Gücük Kaynağı ile Suadiye 2000 m3 depo arasında 323 mm çapında çelik boru kullanılarak toplam 1500 metre uzunluğunda terfi hattı yapılıyor. Ayrıca, bölgelerin su ihtiyacını karşılayan isale hattında ise 250 ve 300 mm çapında düktil font borular kullanılarak yenileniyor. İnşaatı süren isale hattında toplam 9 km uzunluğunda hat yenilenecek. İmalat çalışmaları süren Gücük Kaynağı terfi ve isale hatları yatırım programı kapsamında kısa bir süre içinde tamamlanması hedefleniyor. Yenilenecek hat ile birlikte arızaların önüne geçilerek Kartepe Samanlı dağları eteklerinin üst kotlarında yer alan abonelerin kesintisiz su ihtiyacı karşılanmış olunacaktır.

hat-2-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.