Güçlendirilmiş TPAO ile Karadeniz enerji üssü olmalı

Güçlendirilmiş TPAO ile Karadeniz enerji üssü olmalı

Karadeniz’deki petrol ve doğalgaz arama çalışmalarıyla gururlandıkları ve desteklediklerini söyleyen Petrol-İş Sendikası genel Başkanı Süleyman Akyüz, TPAO’nun yapısının güçlendirilmesini önerip, “Karadeniz enerji üssü olmalı” dedi

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, sendika olarak yıllardır dile getirdikleri Karadeniz’deki petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının artması gerektiğini söyledi. Akyüz konuya dair, “TPAO öncülüğünde Karadeniz enerji üssü olmalı” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada petrol ve doğalgazda ülkemizin dışa bağımlılığının ortadan kaldırılması için kamu kuruluşumuz TPAO’nun kamusal niteliğinin ve yapısının güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Akyüz açıklamasında şunları kaydetti:

TPAO’YA YENİ YATIRIM

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTIR  

“Petrol ve doğalgazda ülkemizin dışa bağımlılığının ortadan kaldırılması için kamu kuruluşumuz TPAO’nun kamusal niteliğinin ve yapısının güçlendirilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çiziyoruz.

Ülkemizin milli petrol şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO), kuruluş misyonuna uygun olarak yeni yatırımlara ve hamlelere öncülük etmesi, enerjide dışa bağımlılığımızın azaltılmasını sağlayacaktır.

405 MİLYAR METREKÜP

REZERV REVİZE EDİLMİŞTİ

Bu çerçevede Batı Karadeniz’de Sakarya Gaz Sahası’nda Tuna-1 Kuyusu’nda keşfi yapılan 320 milyar metreküp büyüklüğündeki doğalgaz rezervi önemli bir dönüm noktası olmuştur. TPAO’ya ait Fatih Derin Deniz Sondaj Gemisi ile gerçekleştirilen bu rezerv keşfi, ağustos ayında duyurulmuş ve ekim ayında ise rezerv büyüklüğü 405 milyar metreküp düzeyine revize edilmiştir.

FİLYOS LİMANI’NIN ÖNEMİ ARTTI

Keşfedilen doğalgazın TPAO öncülüğünde ve kendi olanaklarımızla çıkarılması noktasında çalışmalar hızla sürmektedir. Rezerv keşfinden önce yatırımı başlayan Zonguldak Filyos Limanı projesinin önemi ise bulunan doğalgaz kaynağı ile artmıştır. Limanın doğalgazın kıyıya çıkarılması için kullanılması planlanmaktadır.

YENİ ARAMA ÇALIŞMALARININ ÜSSÜ

Karadeniz’i ülkemiz açısından bir enerji merkezi haline getirecek bu keşif ve projeler, ülkemiz ekonomisine büyük katkıda bulunacaktır. Milli kuruluşumuz TPAO bu doğrultuda, Fatih ve Kanuni Sondaj Gemileri ile yeni arama çalışmaları için Filyos Limanı’nda bir üs oluşturmuştur.

GURURLA TAKİP VE TEBRİK EDİYORUZ

Hem enerji lojistiğinde kavşak haline gelinmesi hem de yeni istihdam olanaklarının yaratılması için büyük değer taşıyan bu keşif ve projeleri önemsiyoruz. Bu çalışmaların merkezinde yer alan TPAO’nun enerjide bağımlılığımızı azaltacak faaliyetlerini destekliyor, bu kuruluştaki tüm yöneticilerimizin ve üyelerimizin gösterdiği olağanüstü gayretleri gururla takip ediyor ve tebrik ediyoruz.

PETROL-İŞ HEP DİLE GETİRDİ

Petrol-İş, yıllardır özellikle Karadeniz’de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinin arttırılması gerektiğini dile getirmektedir. 2020 yılında bu çağrının sonuçlarını vermesi ve milli petrol şirketimiz TPAO’nun büyük bir keşif yapmasının, enerji politikalarında kamu eliyle sürdürülecek atılımın stratejik bir adımı olacağına inanıyoruz.

Petrol ve doğalgazda ülkemizin dışa bağımlılığının ortadan kaldırılması için kamu kuruluşumuz TPAO’nun kamusal niteliğinin ve yapısının güçlendirilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çiziyoruz.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.