Güç birliği yapan kadınlar hediye alternatifi sunuyor

Güç birliği yapan kadınlar hediye alternatifi sunuyor

Kocaeli'de Marmara Kadın Kooperatifleri Birliği çatısı altında güçlerini birleştiren kadınlar, içinde el emeğiyle ortaya çıkan ürünlerin olduğu yılbaşına özel hediye kutuları tasarladı.

Kocaeli'de Marmara Kadın Kooperatifleri Birliği çatısı altında güçlerini birleştiren kadınlar, içinde el emeğiyle ortaya çıkan ürünlerin olduğu yılbaşına özel hediye kutuları tasarladı.

Reçelden yağa, bitki çayından acukaya (biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan tuzlu meze) kadar 32 farklı ürünün yer aldığı kutular, yılbaşında sevdiklerini mutlu etmek isteyenlere alternatif sunuyor. "Nar", "Coğrafi Keşif", "Tatlı", "Yağ", "Kahve", "Lavanta", "Bitki Çayı" ve "Ege" adını taşıyan kutuların fiyatı ise 125 ile 395 lira arasında değişiyor. Sosyal medya hesapları ve telefon aracılığıyla alınan siparişler üzerine kooperatif üyesi kadınlar tarafından özenle hazırlanan hediye kutuları, Türkiye genelinde isteyenlere gönderiliyor.

 

“10 KOOPERATİF BULUNUYOR"

Birlik başkanı Nuket Özcan, bünyelerinde Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren 10 kooperatif bulunduğunu söyledi. Yeni kurulan bir üst birlik olmalarına rağmen kısa sürede önemli mesafe katettiklerini aktaran Özcan, kooperatiflere kurumsal kimlik kazandırma ve markalaşma noktasında eğitimleri tamamladıklarını, kadınların ürünlerini e-ticaret yoluyla Türkiye'nin dört bir yanına göndermeye başladığını kaydetti. Özcan, birlik çatısı altındaki kooperatiflerin ev yemekleri, sebze meyve üretimi, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, lojistik, giyim ve aksesuar, sosyal medya ve danışmanlık gibi farklı alanlarda faaliyet gösterdiğine değinerek, 309 kadın üyelerinin olduğunu ve üst birlik olarak kooperatiflerin nitelikli üyeyle buluşması anlayışını benimsediklerini ifade etti.

 

 "HEDİYE KUTULARI HERKESE HİTAP EDİYOR"

Takvimde neredeyse her ay özel bir gün olduğuna değinen Özcan, "Kültürümüzde hediyeleşmek önemli bir yere sahip. Hediyeliklerin kadın kooperatifleri eliyle hazırlanmış bir yapıdan tedarik edilmesi düşüncesiyle yılbaşı konsepti hazırladık. Hediyenin güvenilirliği, şıklığı çok önemli. Kendi aramızda yaptığımız araştırma çalışmaları sonucu konseptler belirlendi. Bu konseptlerin içinde kooperatiflerimizce üretilmeyen hiçbir ürün yok." ifadelerini kullandı. Özcan, yılbaşı için hazırladıkları hediye kutularının içeriğinden bahsederek, şu bilgileri paylaştı: "Hediye konseptlerimizin içerisinde reçel setimiz, aromatik yağlar serisi barındıran bir setimiz var. Yine lavanta kolonyası, lavanta hidrosolü, lavanta tuzu barındıran, tıbbi aromatik kooperatifimizin ürünü olan ürünlerin yer aldığı setimiz bulunuyor. Lavanta sabunu olan sabun setimiz var. 'Gurme' adı verdiğimiz zeytinyağı, acuka, baharat ve zeytin barındıran kutumuz var. Bunun yanı sıra kadınlarımız seramik üretiyor, çini üretiyor. Biraz daha yılbaşı konseptine yatkın olan nar reçeli, nar objesi, nar sirkesi ve nar ekşisinin olduğu gıda setimiz var” dedi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.