GTÜ’nün müsilaj haritaları bilimsel yayınlarda yer aldı

GTÜ’nün müsilaj haritaları bilimsel yayınlarda yer aldı

Gebzde Teknik Üniversitesi’nde yapılan müsilajla ilgili çalışmalar bilimsel olarak büyük ses getirdi.

GTÜ Harita Mühendisliği Bölümü tarafından yapılan müsilajın zamansal ve yoğunluk değişim haritaları TÜBA yayınında ve Harita Dergisi Temmuz sayısında geniş yer buldu.  

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Harita Mühendisliği bölümü tarafından, Marmara Denizi’nde görülen müsilajın (deniz salyası) optik ve termal uydu görüntüleri kullanılarak yoğunluk ve zamansal değişim haritaları ilk kez çıkarılıp kamuoyuna ulusal basın aracılığı ile duyurulmuştu. GTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Harita Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu, aynı bölümden Doç. Dr. İsmail Çölkesen ve Prof. Dr. Umut Güneş Sefercik tarafından hazırlanan haritalar bilimsel olarak da alanlarında önemli otorite ve yayınlar tarafından kullanılarak büyük bir yankı uyandırdı.

BÖLÜMDE YAYINLANDI

GTÜ akademisyenleri tarafından hazırlanan harita ve analizler Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)’nın yayımladığı “Marmara Denizi’nin Ekolojisi: Deniz Salyası Oluşumu, Etkileşimleri ve Çözüm Önerileri” kitabı içinde yer alan” Marmara Denizindeki Müsilaj Olayının Uzaktan Algılama Teknolojileri ile Tespiti ve İzlenmesi” başlıklı bölümde yayınlandı.   Optik ve termal uydu görüntüleri kullanılarak oluşturulan müsilaj yoğunluk ve zamansal değişim haritaları ve analizler ayrıca, Harita Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Harita Dergisi Temmuz ayı sayısında “Marmara Denizi’ndeki Müsilaj Oluşumlarının Çok Zamanlı Optik ve Termal Uydu Görüntülerinden Makine Öğrenme Algoritması ile Tespiti ve  Analizi” başlığı ile verildi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

 

manset-(2)-134.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.