GTÜ’den “YÖK Anadolu Projesi” Kapsamında Siirt Üniversitesine Ziyaret

GTÜ’den “YÖK Anadolu Projesi” Kapsamında Siirt Üniversitesine Ziyaret

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, GTÜ Genel Sekreteri Nadir Yıldırım ile birlikte “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında Siirt Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Genç Üniversitelerin gelişiminin desteklenmesi için Cumhurbaşkanlığı himayesinde YÖK’ün organize ettiği “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında 'Kıdemli Üniversiteler' arasında yer alan GTÜ yönetimi harekete geçti. Belirlenen alanlarda gelişimini destekleyeceği Siirt ve Muş Alparslan üniversiteleriyle eşleştirilen GTÜ'den Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Genel Sekreter Nadir Yıldırım proje kapsamında Siirt Üniversitesine ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulundu. 

Ziyarette konuklarını ağırlayan Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Tekin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Epçaçan ve Genel Sekreter Abdülkadir Işık eşlik etti. 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde YÖK’ün organize ettiği “Yüksek Öğretim Kurulu Anadolu Projesi” kapsamında, 2006 yılından sonra kurulan Anadolu’daki 15 genç üniversite ile ülkemizin 12 köklü üniversitesi eşleştirilmişti. Kıdemli Üniversiteler arasında yer alan GTÜ bu proje kapsamında Siirt ve Muş Alparslan üniversiteleriyle eşleştirilmişti. 

Gerçekleşen ziyarette eğitim, bilim ve teknoloji üretimi alanında geliştirilmesi düşünülen ortaklıklar konuşuldu. Üniversiteler arasında eğitim-öğretim, kültür-sanat, araştırma-geliştirme, çeşitli projeler, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu. 

SİÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümünün eşleştirildiği GTÜ tarafından desteklenmesi ve güçlendirilmesi, ayrıca GTÜ’nün akademik insan gücünden ve araştırma alt yapısından Genç Üniversitenin istifade etmesi üzerine yol haritası çizildi. 

Ziyarette SİÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak tarafından GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Genel Sekreter Nadir Yıldırım’a plaket verilerek, Siirt’e özgü el dokuması tiftik kilim hediye edildi. 

01-010.jpg

03-015.jpg05-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.