GTÜ'den haremlik selamlık açıklaması

GTÜ'den haremlik selamlık açıklaması

Son günlerde kampüsteki iki öğrenci kulübünün etkinliklerinin kadın ve erkek ayrı yerde olacak şekilde yapılmasıyla gündeme gelen Gebze Teknik Üniversitesinden konuya ilişkin açıklama geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Son günlerde üniversitemizle ilgili çarpıtılmış bilgilerin ve yanlış anlamaların yayıldığına üzülerek şahit oluyoruz. Bu nedenle, gerçekleri aydınlatmak ve doğru bilgileri paylaşmak amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz.

Gebze Teknik Üniversitesi, özgür düşüncenin ve çeşitliliğin desteklendiği bir akademik kurumdur. Üniversiteler, bilimsel araştırma ve özgür düşünceyi teşvik etmek amacıyla var olan yerlerdir. Üniversite camiasında, farklı düşüncelere, inançlara ve değerlere sahip bireyler bulunur. Bu çeşitlilik, üniversitemizin zenginliğidir ve her bir öğrencimizin bu çeşitliliğin içinde yer alabilmesini önemsiyoruz.

KULÜPLERİN KENDİ İNİSİYATİFİ
Son günlerde ortaya çıkan bir olayda, iki öğrenci kulübünün piknik etkinliği düzenlemesi ve katılımcı formunda "kız ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturmasına özen gösterileceği" ifadesine yer verilmesiyle ilgili tartışmalar yaşanmıştır. Bu etkinlik, üniversitemiz bünyesindeki öğrenci kulüpleri tarafından organize edilmiştir ve diğer öğrenci kulüplerinin etkinliklerinde olduğu gibi, uygulanış şekli kulüplerin kendi inisiyatiflerindedir. Üniversite yönetimi, bu etkinliğin organizasyon sürecinde herhangi bir müdahalede, telkinde bulunmamıştır. Üniversite resmi sosyal medya hesabından sadece etkinlik görseli paylaşılmış olup, tartışmaya konu olan ifade üniversite resmi hesaplarından değil, öğrenci topluluğunun kendi sosyal medya hesabı üzerinden yapılmıştır.

KENDİ SORUMLULUKLARI
Gebze Teknik Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin farklı görüşlere sahip olma hakkını ve ifade özgürlüğünü saygıyla karşılıyoruz. Üniversitemizin misyonu, bilim üretmek ve öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarını desteklemektir. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin sosyal yaşamlarına müdahale yetkimiz bulunmamaktadır. Öğrenci toplulukları, etkinliklerini “öğrenci toplulukları yönergesine” uygun şekilde planlamak ile mükellef olup, bu etkinlikleri uygulayış şekilleri kendi sorumluluklarındadır. Üniversitemizde hali hazırda aktif olarak bulunan Havacılık ve Uzay Topluluğu'ndan Latin Dansları Topluluğuna, Yoga ve Meditasyon Topluluğu'ndan Fizik Astronomi ve Teknoloji Topluluğuna kadar geniş yelpazedeki 56 öğrenci topluluğumuz için işleyiş tamamen aynıdır.

GERÇEKLERİ ÇARPITAN YAYINLAR
Gebze Teknik Üniversitesi, Türkiye'nin önde gelen araştırma üniversitelerinden biridir. Saygın akademisyen kadrosu ve başarılı bilimsel çalışmalarıyla hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınmakta, birçok ulusal ve uluslararası akademik sıralamada yer almaktadır. Üniversitemizin adının bu şekilde provokatif, manipülatif, gerçeği çarpıtıcı bir şekilde anılması, etkinliğin üniversitenin kendi etkinliği gibi lanse edilmesi kabul edilemez. Üniversitemizin itibarı, akademik ve idari personelimizin yanında kıymetli öğrencilerimiz ile yıllarca süren çaba ve başarılarla inşa edilmiştir ve gerçekleri çarpıtan yayınlarla itibarı zedelenemez.

DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Özgür düşünce ve ifade özgürlüğü, üniversite ortamının temel değerlerindendir. Ancak, bu özgürlüklerin kullanımında bireylerin diğerlerine saygı göstermesi ve ayrımcılık yapmaması da birinci önceliğimizdir. Öğrenci kulüpleri de bu değerlere saygı göstermelidir. Üniversite yönetimi olarak, tüm öğrenci kulüplerinde farklılıkları içeren bir ortamın oluşturulmasını her alanda destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz.

Son olarak, üniversitemizin misyonu bilim üretmek ve gençlerimizin vicdanı hür, zihni hür bireyler olarak profesyonel hayata hazırlanmalarını sağlamak ve bunun için uygun ortam yaratmaktır. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin farklılıklarını kabul eden ve çeşitliliği teşvik eden bir üniversite olmaya devam edeceğiz.

Gebze Teknik Üniversitesi olarak araştırma üniversitesi vizyonumuzla akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizle bilim ve teknoloji alanında, uluslararası standartlarda mezunlar yetiştirme ve tüm öğrencilerimizin saygı göreceği bir akademik ortamı sürdürme konusundaki kararlılığımızı yineliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.