GTÜ’de Tarımda Girişimcilik ve Yenilikçilik konuşuldu

GTÜ’de Tarımda Girişimcilik ve Yenilikçilik konuşuldu

Türkiye’nin tarımsal girişimcilik ekosistemine yön veren liderlerinin ve geleceğin potansiyel girişimcilerinin bir araya geldiği Gebze Teknik Üniversitesi Girişimcilik Zirvesi'nin 6.’sı GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Girişimcilik Zirvesi 2022'nin açılışına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Sezgin Karadeniz, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ali Koç, GTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Özer, sektör, kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.    

 

TÜRKİYE’NİN TARIM VİZYONUNA KATKI SUNACAK 

Bu yıl 6.’sının düzenlendiği zirvenin açılış konuşmalarından ilkini GTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Özer yaptı. Prof. Dr. Gökhan Özer konuşmasında dünyada tarım üretimi ve önümüzdeki dönemlerde gıda ihtiyaçlarına yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Bu bağlamda zirve konusunu belirlerken GTÜ' nün akıllı tarım uygulamalarındaki potansiyelinin kamuoyunun dikkatine sunulmasının önemli olduğunu belirtti. Özer, konuşmasında zirvenin, ülkemizin genç girişimci potansiyelini, nicelik ve nitelik bakımından geliştirmeyi hedefleyen oturumlarda üniversite ve iş dünyasında bir sinerji oluşturmayı, yatırımcılar ve tarım sektörü için yaratıcı ve genç dinamikleri oluşturma fırsatını sunmayı arzuladıklarını ifade etti. Özer, Türkiye’nin mevcut girişimcilerinin ve potansiyel girişimcilerin bir araya geldiği zirvenin ülkenin bu konudaki vizyonuna katkı sağlamasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.   

 

KÜRESEL GİRİŞİMCİLİĞE DİKKAT ÇEKTİ 

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan yaptığı konuşmada ise; “Bilim ve teknolojinin öncüsü araştırma üniversitelerinin önemli aktörlerinden Gebze Teknik Üniversitesi olarak küresel girişimcilik kültürünün geliştirilmesi yönündeki faaliyetlerimize devam ediyoruz. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün Gebze Teknik Üniversitesi’ne dönüşümüyle, bölgemiz sanayisiyle bütünleşen inovasyon çalışmalarıyla, proje ve patentlerle sanayinin hizmetinde olan bir anlayış geliştirdik. Bölgemizdeki Ar-Ge merkezleri ve sanayi üretim merkezlerine belirli aralıklarla ziyaretlerde bulunup, iş birlikleri oluşturmaya ve geliştirmeye başladık. Öğrencilerimiz de bu faaliyetlerimiz sayesinde daha mezun olmadan iş dünyasının içinde proje üreten, aranan elemanlar oluyor.  

 

GTÜ TARIM ARAŞTIRMALARINA DESTEK OLUYOR  

Bu bağlamda yürüttüğümüz faaliyetlerden biri, GÜBRETAŞ ve GTÜ Biyoteknoloji arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kurulan, yerli üretimle yeni nesil bitki besleme ve koruma ürünlerinin geliştirileceği, topraksız tarım çalışmalarının yapılacağı, sürdürülebilir ve rekabetçi tarım araştırmalarına yön vermesi planlanan, modern donanımıyla ülkemizin en önemli ar-ge seralarından birisi olan Ar-Ge Serasıdır.  Ar-Ge Serası ile tarım sektörünün geleceğine katma değer sağlayacak, önemli araştırma geliştirme faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkez olmak hedeflenmiştir. Bunun yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan Akıllı Tarım Uygulamaları İş Birliği Protokolü kapsamında, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne bağlı personele Akıllı Tarım Uygulamaları odaklı eğitimler verilerek önemli bir iş birliği örneği ortaya konmuştur” dedi.  

 

TARIMDA YENİ TEKNOLOJİLER KONUŞULDU  

T.C. Tarım ve orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Sezgin KARADENİZ yaptığı konuşmada bakanlığın tarımda yeni teknolojiler konusundaki yaklaşımlarını aktardı. Bilgi ve teknolojinin kullanımını ön planda tutmanın öneminden bahseden KARADENİZ, dünya ve Türkiye nüfusun artışı ile artan gıda üretimi ihtiyacının, teknoloji ve inovasyona daha çok ağırlık verilmesi ile aşılacağını ifade etti.  GTÜ ile yapılan eğitim iş birliği protokolü sonrasında tarım bakanlığın ilgili müdürlüklerinden personellere bitki doku ve tarımda drone teknolojileri kullanımı konusunda akıllı tarım uygulamalarına yönelik eğitimlerin verildiğini, buna devam edileceğini belirtti. Bakanlık olarak akıllı tarım uygulamalarının artarak devam edeceğini hedeflediklerini sözlerine ekledi.   

 

ZİRVEDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar ÇAKMAK ve Gebze Kaymakamı Mustafa GÜLER'in konuşmalarının ardından Girişimcilik Zirvesi'nde GTÜ ile Girişim Kitle Fonlama Platformu A.Ş. (http://Fonangels.com) arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal ve kültürel alanlarda iş birliği protokolü imzalandı.  

 

manset-1-109.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.